Ο Tom Ford ήταν ένας ντροπαλός 25 χρονος όταν γνώρισε τον εκδότη  Richard Buckley. Χρειάστηκε μόνο όσο χρόνο κάνει το ασανσέρ για να ανέβει για να αποφασίσει οτι ήθελε να τον παντρευτεί…

Tom Ford, Designer:
Μπορεί να κοιτάξεις απλά κάποιον και να νιώσεις σα να τον ήξερες πάντα…  Την πρώτη βραδιά που πήγα για ποτό με τον Richard ένιωσα πως ήξερα τα πάντα γι αυτόν. Έχει τα πιο περιέργα μάτι – ούτε μπλέ ούτε γκρί… σχεδόν ασημένια και δεν προδίδουν τίποτα. Γνωριστήκαμε στη Νέα Υόρκη το 1986. Ήταν 38 και  fashion editor του Women?s Wear Daily. Ήταν τόσο όμορφος και γεμάτος αυτοπεποίθηση που σχεδόν τον έκαναν απλησίαστο….

…Κάναμε τα Χριστουγεννιάτικο ψώνια μαζί ένα Σάββατο και σχεδόν κάθε βράδυ το περνούσαμε μαζί μετά τα πρώτα ραντεβού.  Κάπου τότε ήταν που αρχίσαμε να λέμε: “Νομίζω είμαι ερωτευμένος μαζί σου”. Τώρα το λέμε κάθε βράδυ, σε κάθε email. Νομίζω κάθε φορά που το σκέφτεσαι πρέπει να το λες. Δεν πρέπει να το αφήνεις…

Richard Buckley, συγγραφέας:
Μετά από τριάμισι χρόνια στο Παρίσι, επέστρεψα στη Νέα Υόρκη να αναλάβω την σύνταξη ενός νέου περιοδικού που άνηκε στην εκδοτική Fairchild, ονόματος Scene. Την τέταρτη μέρα από την άφιξή μου στη πόλη βρέθηκα στην επίδειξη ενός νεαρού δημιουργού που λεγόταν David Cameron. Καθώς περίμενα να ξεκινήσει το σόου (γινόταν σε ένα λοφτ), το μάτι μου έπεσε σε έναν τύπο που στεκόταν ανάμεσα στο πλήθος σε μια γωνία του χώρου και σκέφτηκα, γλυκός. Οπωσδήποτε γλυκός. Όταν η επίδειξη τελείωσε κάθισα στη θέση μου, παίζοντας με τα μολύβια και το σημειωματάριο μου, όταν έπιασα το καμηλό παλτό του με την άκρη του ματιού μου. Πήδηξα πάνω και βγήκα έξω πίσω του. Όπως είπα βρισκόμασταν σε ένα λοφτ και ο συντομότερος τρόπος έξω. Μου ανταπέδιδε ένα χλιαρό χαμόγελο. Αυτό συνεχίστηκε ωσότου βγήκαμε στο δρόμο όπου θα ορκιζόμουν πως έτρεξε μακριά μου.

Δέκα μέρες μετά είμαι στη ταράτσα του κτηρίου του Fairchild τραβώντας κάποιες αισχρές φωτό για το WWD όταν ο Owen, ο – καλλιτεχνικός διευθυντής, με ρώτησε αν έβγαινα με κάποιον.
– Όχι.
– Δεν βλέπεις κανένα;
– Όχι. Δεν έχω βγει από τότε που επέστρεψα.
– Πως κι έτσι;
– Έλειπα 3μιση χρόνια, έχω δύο δουλειές και πρέπει να επιστρέψω στους εργασιακούς ρυθμούς της Νέας Υόρκης. Δεν θέλω κάτι να με αποσπά.
– Δεν υπάρχει κάποιος που να θελες να του ζητήσεις να βγείτε;
Τότε του είπα για αυτό τον τύπο που είχα δει σε εκείνη την επίδειξη του David και πως εξαφανίστηκε. Κυριολεκτικά δυο λεπτά αργότερα ο Harry από το φωτογραφικό εργαστήριο ανέβηκε πάνω και μου πε ?Ήρθε ένας τύπος από την Cathy Hardwick να πάρει ρούχα.? Τότε εμφανίστηκε στην ταράτσα ο τύπος από το σόου.
Γύρισα στον Owen και του είπα, ?Αυτός είναι.?
– Ποιός;
– Αυτός είναι.
– Ποιος αυτός;
– Αυτός!
– Εννοείς …
– Ναι!

Πήγα και είπα στον νεαρό πως μπορούσα να του δώσω όλα τα ρούχα εκτός από το φόρεμα που θα φωτογραφίζαμε για το εξώφυλλο. Κατεβήκαμε με το ασανσέρ όπου φλυαρούσα σαν κοριτσάκι του σχολείου. Σε αυτό το σημείο όποτε αφηγούμαι την ιστορία μου αρέσει να βάζω τα χέρια μου στο μέτωπο και να κουνώ τα δάχτυλα σαν βλεφαρίδες. Φλερτάριζα ξεδιάντροπα με το αγόρι. Εκείνος από τη μεριά του έμενε αμίλητος και όσο πιο ήσυχος εκείνος, τόσο πιο γελοίος γινόμουν εγώ. Καθώς έβαζα τα ρούχα σε τσάντες του λέω ? Αύριο βράδυ η Cathy οργανώνει ένα ?welcome back to New York? γεύμα στο διαμέρισμα της για μένα.? Ήλπιζα να της το αναφέρει, και η Cathy, που δεν είναι χθεσινή στα gay θέματα, θα τον προσκαλούσε.
Το επόμενο βράδυ ήταν υπέροχο όμως ο νεαρός δεν ήταν εκεί, Μετά το δείπνο έπιασα την Cathy και τη ρώτησα ?Ποιος είναι ο βοηθός σου;?

?Tova.?

?Όχι Tova, ένα πολύ ωραίο αγόρι.?

? Tender. (τρυφερός)?

?Tender??

?Το κανονικό του όνομα είναι Τοm αλλά εγώ τον λέω Tender.? Εκείνο τον καιρό η Cathy ήταν παντρεμένη με ένα τύπο που λεγόταν Tom Snowden. Είπε πως έπρεπε να ξεχωρίζει τα δυο γαλόπουλά της. Έτσι ο ένας ήταν ο Tough (σκληρός, ο άντρας της) και ο άλλος (Ford) ήταν ο Tender.

Όπως είπα η Cathy ήταν προχωρημένο άτομο και αμέσως μου είπε, ?Είναι τέλειος για σένα. Έλα για μεσημεριανό τη Δευτέρα. Θα τα κανονίσω όλα.?
Όταν ήρθε το επόμενο πρωί φώναξε, ?Tender, έλα μέσα!? Του λέει, ?Richard Buckley, ο διευθυντής μόδας του Women?s Wear Daily, θέλει να βγείτε μαζί. Είναι πολύ σημαντικός. Τον χρειαζόμαστε. Πάρε την πιστωτική μου και πήγαινε τον όπου θέλει.?

Τη Δευτέρα έβρεχε πολύ και έφτασα στα γραφεία της Cathy Hardwick πιστεύοντας πως θα πηγαίναμε σε κάποιο εστιατόριο. Όχι. Φάγαμε τοματόσουπα και σάντουιτς στο γραφείο της. Στα μισά του φαγητού ο Tom σηκώθηκε και είπε πως έπρεπε αν επιστρέψει στη δουλειά του. Εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα, είμαι 38 είναι 25. Του αρέσουν τα αγοράκια. Στοίχημα πως δεν είμαι.

Είχα επιστρέψει στο γραφείο μου δέκα λεπτά πριν όταν χτύπησε το τηλέφωνο.

?Παρακαλώ.?

?Είμαι ο Tom Ford από τη Cathy Hardwick. Πήρα να δω αν θα μπορούσα να σου ζητήσω να βγούμε για ένα ποτό η φαί κάποιο βράδυ?

Με έπιασε τελείως εξ απροόπτου γιατί είχα αρχίσει αν πιστεύω πως ήταν ένας μικρός αλαζόνας οπότε του ειπα, ?Απόψε και αύριο έχω επαγγελματικά ραντεβού. Τετάρτη φεύγω για την εξοχή και το σαββατοκύριακο των ευχαριστιών. Τι λες σε μια βδομάδα από την Τετάρτη?? Είπε πως ήταν εντάξει. Μετά μείναμε στη γραμμή για λίγα λεπτά και άρχισε να μου μιλάει και σκέφτηκα πως κάθε άλλο παρά αλαζόνας είναι. Τέλος του ?Κοίτα, το αυριανό ραντεβού είναι ανοιχτό. Αν ακυρωθεί να σε πάρω τελευταία στιγμή?? Είπε, ?Βέβαια.? …

πηγή και ολόκληρη η ιστορία: www.out.com

Giannis Papagiannopoulos - Εκδότης του antivirus, Θεωρητικός Φυσικός.