Το βρετανικό κοινό θέλει τα σχολεία να μιλούν για την ταυτότητα φύλου

21/05/2024
από
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της YouGov, η πλειοψηφία των Βρετανών πιστεύει ότι τα σχολεία πρέπει να διδάσκουν στα παιδιά ζητήματα που σχετίζονται με την ταυτότητα φύλου.

Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή δείχνει ότι οι περισσότεροι Βρετανοί δεν έχουν την ίδια άποψη με τη συντηρητική κυβέρνηση, η οποία την περασμένη εβδομάδα εξέδωσε επικαιροποιημένες οδηγίες για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, που απαγορεύουν τη διδασκαλία θεμάτων ταυτότητας φύλου σε όλους τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η νέα δημοσκόπηση της YouGov διαπίστωσε ότι το 61% των Βρετανών πιστεύει ότι οι μαθητές των σχολείων πρέπει να διδάσκονται ότι η ταυτότητα φύλου είναι μεταβλητή, ενώ το 60% των ανθρώπων πιστεύει ότι οι μαθητές πρέπει να διδάσκονται ότι υπάρχουν non-binary άτομα. Μεταξύ των γονέων, το ποσοστό αυτό ανήλθε στο 66-67%.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την Πέμπτη (16 Μαΐου) ότι σχεδιάζει να τροποποιήσει τις κατευθυντήριες γραμμές για τις σχέσεις, τη σεξουαλική αγωγή και την αγωγή υγείας (RSHE), οι οποίες ουσιαστικά θα απαγορεύουν τη συζήτηση θεμάτων που αφορούν στην ταυτότητα φύλου, καθώς και να σταματήσουν τα μαθήματα σεξουαλικής αγωγής για μαθητές κάτω των εννέα ετών.

Ο πρωθυπουργός Rishi Sunak δήλωσε ότι οι επικαιροποιημένες κατευθυντήριες γραμμές θα «δράσουν άμεσα» για να περιορίσουν τη λεγόμενη ιδεολογία του φύλου.

«Αυτές οι νέες κατευθυντήριες γραμμές θα κάνουν ακριβώς αυτό, ενώ παράλληλα θα υποστηρίζουν τους εκπαιδευτικούς να διδάσκουν αυτά τα σημαντικά θέματα με ευαισθησία και θα δίνουν στους γονείς πρόσβαση στο περιεχόμενο [του] προγράμματος σπουδών, εάν το επιθυμούν», δήλωσε.

Παρά τους ισχυρισμούς ότι η οδηγία θα «προστατεύσει τα παιδιά», η πλειοψηφία των Βρετανών έχει διαφορετική άποψη, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Όσοι απάντησαν στην έρευνα συμφωνούν σε συντριπτική πλειοψηφία ότι τα παιδιά κάτω των εννέα ετών θα πρέπει να διδάσκονται βασικές μορφές σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, με το 32% να λέει η οριοθέτηση και η αναφορά ανησυχιών θα πρέπει να διδάσκονται πριν από την πέμπτη δημοτικού.  

Ένας στους πέντε ερωτηθέντες πιστεύει ότι οι μαθητές από την πέμπτη δημοτικού και κάτω θα πρέπει επίσης να διδάσκονται ότι υπάρχουν ομοφυλόφιλοι και αμφιφυλόφιλοι άνθρωποι και οι μαθητές κάτω των εννέα ετών για το grooming.

Μόλις ένας στους επτά Βρετανούς δήλωσε ότι δεν είναι εντάξει τα σχολεία να διδάσκουν ότι οι άνθρωποι μπορεί να είναι ομοφυλόφιλοι ή αμφιφυλόφιλοι.

Επιπλέον, το 82% των γονέων πιστεύει ότι τα παιδιά πρέπει να διδάσκονται για τους ομοφυλόφιλους και τους αμφιφυλόφιλους ανθρώπους, ενώ το 67% θέλει να συζητούνται οι non-binary ταυτότητες.

Πολιτικοί, ακτιβιστές και ειδικοί έχουν ήδη εκφράσει τις ανησυχίες τους σχετικά με την επικαιροποιημένη καθοδήγηση, με ορισμένους να λένε ότι η κυβέρνηση «πολιτικοποιεί την εκπαίδευση», ενώ άλλοι τη χαρακτήρισαν «ανόητη και λανθασμένη».

Πληροφορίες από PinkNews.
Δες και αυτό!