To Vegan Life Festival επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη

04/04/2023
από
Vegan Life Festival

Με σύνθημα “Join us on the vegan side” το Vegan Life Festival επιστρέφει για πέμπτη χρονιά στην πόλη της Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Απριλίου, από τις 11:00 έως τις 23:00 στην Αποθήκη Γ στο λιμάνι με ελεύθερη είσοδο. 

Τι είναι το Vegan Life Festival;

Το Vegan Life Festival είναι ο μεγαλύτερος vegan θεσμός της Ελλάδας και πραγματοποιείται από την Vegan Life NGO. Ξεκίνησε από την Αθήνα το 2016 και από τη Θεσσαλονίκη το 2017, ενώ το 2019 πραγματοποιήθηκε και στα Χανιά. Το Vegan Life Festival Athens 2019 αποτέλεσε το μεγαλύτερο σε επισκεψιμότητα vegan festival της Ευρώπης, αφού το επισκέφθηκαν 35.000 άτομα σε δύο μόλις ημέρες, επιτυχία που συνεχίστηκε και το 2021, όταν επισκέφθηκαν το φεστιβάλ της Αθήνας 38.000 άτομα.


Στόχος του Vegan Life Festival είναι η διάδοση του vegan τρόπου ζωής στην Ελλάδα αλλά και όχι μόνο. Σκοπός της ομάδας πίσω από το φεστιβάλ είναι να συμβάλει με ουσιαστικό τρόπο στην διαχρονική και πάντα επίκαιρη συζήτηση για τα δικαιώματα των ζώων, να σπάσει τους μύθους που επικρατούν γύρω από το vegan τρόπο ζωής, να αποτελέσει δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ ατόμων, οργανισμών, ομάδων και εταιρειών που ενδιαφέρονται για το βιγκανισμό καθώς και να προσφέρει προσβάσιμη, επιστημονικά τεκμηριωμένη και έγκυρη πληροφόρηση σχετικά με την υγιεινή φυτική διατροφή, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, την προάσπιση των δικαιωμάτων των ζώων κ.ά. θέματα που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με το vegan τρόπο ζωής, πάντα μέσα από μία σύγχρονη και διαθεματική ματιά. 

Vegan Life Festival
Vegan Life Festival

Τι θα βρω στο Vegan Life Festival Thessaloniki 2023;

To Vegan Life Festival 2023 αποτελεί τη μεγαλύτερη vegan γιορτή της Θεσσαλονίκης. Με μία επίσκεψη σε αυτό, θα μπορέσεις να απολαύσεις κάθε είδους φαγητά, από πίτσες και σουβλάκια μέχρι παραδοσιακή κουζίνα από κάθε χώρα, στη vegan εκδοχή τους. Ακόμα, θα μπορείς να γνωρίσεις νέα vegan προϊόντα, από καθαριστικά και καλλυντικά, μέχρι ρούχα, παπούτσια και συσκευασμένα τρόφιμα, τα οποία δεν εμπεριέχουν ίχνος ζωικών συστατικών και ούτε έχουν γίνει πειράματα σε ζώα κατά την παραγωγή τους. Στο Vegan Life Festival Thessaloniki 2023 θα διενεργηθούν, όπως κάθε χρόνο, ομιλίες από ειδικούς για θέματα υγείας, ηθικής μόδας, φυτικής διατροφής, δικαιωμάτων των ζώων, αθλητισμού και οικολογίας ενώ θα πραγματοποιηθούν παράλληλα και εργαστήρια μαγειρικής από vegan chefs και food bloggers.

 Οι ομιλίες θα έχουν ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική από τη Hands Up, ενώ τα εργαστήρια μαγειρικής θα έχουν ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική, ευγενική χορηγία της ΟΜΚΕ. Για τις οικογένειες με μικρά παιδιά θα υπάρχουν στο χώρο της εκδήλωσης ειδικά σχεδιασμένες δραστηριότητες για παιδιά κάθε ηλικίας, με στόχο την προαγωγή της αγάπης προς τα ζώα, της προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και της ψυχικής και σωματικής ευεξίας. Με την παρέα του Plus Radio, η ανεβαστική μουσική δεν θα λείπει από το Vegan Life Festival, αλλά ούτε φυσικά και τα παράλληλα project, όπως είναι το ανταλλακτικό παζάρι ρούχων που με σύνθημα “Φέρε ό,τι δεν χρειάζεσαι, πάρε ό,τι σου αρέσει” δίνει την ευκαιρία σε επισκέπτριες και επισκέπτες να φέρουν τα προϊόντα ρουχισμού που δεν επιθυμούν πια, και να πάρουν με τη σειρά τους ό,τι τους αρέσει. Μετά το πέρας της εκδήλωσης όσα ρούχα απομείνουν θα τα παραλάβει η οργάνωση Fabric Republic που τρέχει το πιο ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης ρούχων και θα τα αξιοποιήσει με τον πιο βιώσιμο και αλληλέγγυο τρόπο. Τέλος, στο χώρο του Vegan Life Festival Thessaloniki 2023 θα τρέχει παράλληλα έκθεση τέχνης και φωτογραφίας με έργα που αφορούν στα δικαιώματα των ζώων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Bonus Fact: Με τίτλο “Thessaloniki Pride loves Vegan Life Festival” θα πραγματοποιηθεί ένα απολαυστικό εργαστήριο μαγειρικής – έκπληξη σε συνεργασία με το μέλος της ομάδας μας και vegan food blogger, Κρύστα Παραμύθη, και παρέα με τις Drag Queens Katina Bella και Mystic Van Rouge. 

Vegan Life Festival

Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις στο site.
Δες και αυτό!