Το τρίτο Λεσβιακό Φεμινιστικό Φεστιβάλ έρχεται και χρειάζεται την υποστήριξή μας

12/06/2024
από
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το Λεσβιακό Φεμινιστικό Φεστιβάλ έρχεται στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης 7 & 8 Σεπτεμβρίου και χρειάζεται την υποστήριξή μας.

Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί 7 & 8 Σεπτεμβρίου, με συζητήσεις, ταινίες, παραστάσεις, συναυλίες και πολλά άλλα.

«Για 3η χρονιά φέτος ήρθε η ώρα για το Λεσβιακό Φεμινιστικό Φεστιβάλ! Ήρθε η ώρα να πιάσουμε χώρο στην πόλη, να μιλήσουμε πολιτικά για όλα αυτά που ζήσαμε μέσα στη χρονιά, να ξεφυλλίσουμε βιβλία που μας παθιάζουν, να δούμε και να συζητήσουμε ταινίες, παραστάσεις, συναυλίες που μας αντιπροσωπεύουν. Να φτιάξουμε ένα όμορφο κουήρ λεσβιακό* διήμερο με το δικό του ανεξάρτητο χαρακτήρα.

Πέρυσι ήταν αρκετά δύσκολο να βρούμε χώρο σε προσιτή τιμή ενώ παράλληλα δεχτήκαμε πλήθος απειλητικών μηνυμάτων για το φεστιβάλ από γνωστούς ακροδεξιούς κύκλους της Αθήνας.

Σε μια πόλη που γίνεται όλο και πιο ξένη σε εμάς, σε μια κοινωνία ηθικού συντηρητισμού όπου νεοδεξιά και ακροδεξιά αφηγήματα κανονικοποιούνται με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις ζωές μας θα προτάξουμε το δικαίωμα μας στην ορατότητα, στην διαμόρφωση χώρων από εμάς για εμάς, στην διαθεματική κριτική σκέψη, στην καλλιτεχνική έκφραση, σε μια κουήρ λεσβιακή* ύπαρξη. 

Έτσι λοιπόν, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το φεστιβάλ πραγματοποιείται χωρίς χρηματοδοτήσεις και χορηγούς, παρά μόνο με την οικονομική στήριξη όλων μας», αναφέρει η ανάρτηση που έχουν κάνει οι Λεσβίες στα Πρόθυρα στο Facebook.

Για όλα αυτά, είναι πάρα πολύ σημαντικό να στηρίξουμε την προσπάθεια, πατώντας ΕΔΩ.

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη!
Δες και αυτό!