Η ProvaT.O. Athens (Prova Theatre Organization) φτιάχνει το δικό της θεατρικό studio στο χώρο που γεννήθηκε και υπάρχει τα τελευταία 7 χρόνια, στο VAULT THEATRE PLUS. Ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Λάσκαρης και ο ηθοποιός Δημήτρης Μαγκλάρας παρουσιάζουν τον τρόπο με τον οποίο η ομάδα δουλεύει και αντιλαμβάνεται το θέατρο του σήμερα.

“Κάνουμε Θέατρο που ζητάει από τον ηθοποιό να μένει ενεργός. Κάνουμε Θέατρο που δεν εντυπωσιάζει με την τεχνολογία και τα εφέ. Φτιάχνουμε και λέμε ιστορίες για το πώς ζουν σήμερα οι άνθρωποι και πώς διαμορφώνονται οι συμπεριφορές και οι σχέσεις τους. Κάνουμε Θέατρο που θέτει ερωτήματα στο θεατή χωρίς να του δίνει έτοιμες απαντήσεις. Το theatre studio της ProvaT.O. Athens φιλοδοξούμε να γίνει ένας ιδανικός χώρος δουλειάς, τριβής, έρευνας και εκπαίδευσης για νέους ηθοποιούς αλλά και ερασιτέχνες του θεάτρου, τοποθετώντας τους στο κέντρο της δημιουργικής διαδικασίας. Ξεκινώντας από ένα θεατρικό έργο, έναν συγγραφέα ή ακόμα και μια ιδέα, ψάχνουμε, διερευνούμε, αναλύουμε και συνθέτουμε. Γεννάμε το υλικό που τελικά θα γεννήσει με τη σειρά του μια θεατρική παράσταση.” 

Το studio απευθύνεται σε εφήβους και ενήλικες, επαγγελματίες και μη. (Διαφορετικά τμήματα βάσει ηλικίας και εμπειρίας).


studio 1:
Απευθύνεται σε φοιτητές και αποφοίτους δραματικών σχολών, αλλά και ηθοποιούς που επιθυμούν να είναι ενεργοί και να δοκιμάσουν νέους τρόπους δουλειάς.

studio 2:
Απευθύνεται σε ερασιτέχνες με λίγη ή καθόλου σκηνική εμπειρία.

studio 3:
Απευθύνεται σε εφήβους 12 έως 17 ετών. (Συμμετέχει θεατρολόγος)
πληροφορίες

Δηλώσεις συμμετοχής:
698 660 4174 ή [email protected] , μέχρι 20 Νοεμβρίου.

 

*Στο τέλος όλα τα τμήματα του studio θα ανεβάσουν παράσταση για να παρουσιάσουν το αποτέλεσμα της δουλειάς τους.


 

Κόστος Συμμετοχής: 40 ευρώ ανά μήνα (πέντε ώρες την εβδομάδα).
Διάρκεια: Από 22 Νοεμβρίου μέχρι τέλος Μαΐου.

Επιλογή ημέρας:
studio 1 (επαγγελματικό)
Τετάρτη 12:00 – 17:00 ή Σάββατο 14:00 – 19:00

studio 2 (ερασιτεχνικό)
Παρασκευή 17:00 – 22:00 ή Κυριακή 16:00 – 21:00

studio 3 (εφηβικό)
Σάββατο ή Κυριακή 12:00 – 17:00

Διεύθυνση: Μελενίκου 26, Βοτανικός (Γκάζι). Πλησίον στάσης Μετρό Κεραμεικός


Βιογραφικά

Βαγγέλης
Ο Βαγγέλης Λάσκαρης είναι μόνιμος συνεργάτης του Vault Theatre και ιδρυτής της καλλιτεχνικής κολεκτίβας ProvaT.O. Athens (Prova Theatre Organization). Σπούδασε Θέατρο στην Ανώτερη Δραματική Σχολή Πέτρας, είναι κοινωνιολόγος, απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου, με μεταπτυχιακές σπουδές στα οικονομικά στο University οf Kentucky.
Σκηνοθετικές του δουλειές είναι: “Jack and Jill, ένα ρομάντζο” της Jane Martin, “Nord-Ost, μέρες που ξεχάστηκαν” του Torsten Buchsteiner, “Mr. Kolpert” του David Gieselmann, “Τα τέσσερα τετραγωνικά” της Άρτεμις Μουστακλίδου, “Frozen” της Bryony Lavery, ¨Μια μέλισσα τον Αύγουστο, του Θοδωρή Αθερίδη, “Μάρτυρας”, του Marius von Mayenburg, “Πείνα” του Χαράλαμπου Γιάννου, “O συγγραφέας” του Τιμ Κράουτς.
Έχει συμμετάσχει ως ηθοποιός στις παραστάσεις “Βαϊμάρη 2013” σε σκηνοθεσία Νίκου Καραγέωργου, “Γαϊτανάκι” του Arthur Schnitzler σε σκηνοθεσία Αγγελικής Καρυστινού, “Μαζί σου για το τίποτα” του Άκη Δήμου σε σκηνοθεσία Κώστα Μπάρα.
Έχει λάβει μέρος με την ProvaT.O. Athens σε workshops της Schaubuhne Berlin και έχει παρουσιάσει τρίμηνο masterclass στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στα πλαίσια του προγράμματος η “Δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο” .

Δημήτρης
Ο Δημήτρης Μαγκλάρας γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ίλιον Αττικής. Σπούδασε Οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και Θέατρο στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος του Βασίλη Διαμαντόπουλου. Ιδρυτής της καλλιτεχνικής κολεκτίβας ProvaT.O. Athens (Prova Theatre Organization).
Έχει συμμετάσχει ως ηθοποιός στις παραστάσεις: “Desperados”, “Bedtime Stories”, “Το τέλος του καλοκαιριού” (σε κείμενα και σκηνοθεσία του Γιώργου Ηλιόπουλου), “Μαζί σου για το τίποτα” του Άκη Δήμου και “Επειδή αυτή ήταν αυτή κι εγώ ήμουν εγώ ” (σε σκηνοθεσία Κώστα Μπάρα), “Mr Kolpert” του David Gieselmann, “Τα 4 τετραγωνικά” της Άρτεμις Μουστακλίδου, “Frozen” της Bryony Lavery, “Μια μέλισσα τον Αύγουστο” του Θοδωρή Αθερίδη και “Μάρτυρας” του Marius von Mayenburg (σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Λάσκαρη).
Στον κινηματογράφο, έχει παίξει στην ταινία “9 to 5” του Φίλιππου Τσαπέκη.