Το Τέξας θέλει να καταργήσει τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα

29/05/2024
από
Ένα ολοκληρωμένο προσχέδιο της πολιτικής ατζέντας του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του Τέξας αναφέρεται στην ομοφυλοφιλία ως «ανώμαλη επιλογή τρόπου ζωής» και στη φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο ως «παιδική κακοποίηση». Η ατζέντα έχει ψηφιστεί από τους αντιπροσώπους του πολιτειακού κόμματος και θα εγκριθεί επίσημα την Τετάρτη, μετά την τελική καταμέτρηση των ψήφων.

Ο κατάλογος των προτεραιοτήτων του πολιτειακού κόμματος ζητά το τέλος της ισότητας στον γάμο, της ανατροφής των παιδιών από γονείς του ίδιου φύλου, των νόμων κατά των αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ διακρίσεων, των τρανς δικαιωμάτων – συμπεριλαμβανομένης της φροντίδας επιβεβαίωσης φύλου – της απαγόρευσης του ΛΟΑΤΚΙ+ περιεχομένου στα σχολεία και τις βιβλιοθήκες, και πολλά ακόμα.

Η πρωτοβουλία ζητά επίσης να αναγνωριστούν νομικά τα γονιμοποιημένα ωάρια ως άνθρωποι, να ψηφιστεί ένας νόμος τύπου «πολιτειακού εκλογικού σώματος» που θα καθιστά σχεδόν αδύνατο για τους Δημοκρατικούς να κερδίσουν πολιτειακά αξιώματα, να ψηφιστεί ένα μέτρο για την απόσχιση του Τέξας από τις Ηνωμένες Πολιτείες, να ακυρωθούν όλοι οι ομοσπονδιακοί νόμοι που δεν εγκρίνονται από τους σερίφηδες των κομητειών και να εισαχθεί ο χριστιανισμός στα δημόσια σχολεία και τα κυβερνητικά κτίρια.

«Πιστεύουμε ότι η απόφαση Obergefell v. Hodges, η οποία ανατρέπει τον νόμο του Τέξας που απαγορεύει τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, δεν έχει καμία βάση στο Σύνταγμα και πρέπει να ακυρωθεί. Υποστηρίζουμε τον ορισμό του γάμου ως μια θεόσταλτη, νομική και ηθική διαθήκη μόνο μεταξύ ενός βιολογικού άνδρα και μιας βιολογικής γυναίκας», αναφέρει η πλατφόρμα, η οποία ψηφίστηκε από τους αντιπροσώπους του κόμματος την περασμένη Παρασκευή.

«Η ομοφυλοφιλία είναι μια ανώμαλη επιλογή τρόπου ζωής», συνεχίζει. «Σε κανέναν δεν θα πρέπει να παραχωρείται ειδικό νομικό καθεστώς με βάση την ταυτοποίησή του ως ΛΟΑΤΚΙ+….. Είμαστε αντίθετοι στην ανατροφή παιδιών από [άτομα] του ίδιου φύλου, στην εσκεμμένη υποβολή ενός παιδιού στην απώλεια του βιολογικού του πατέρα ή της μητέρας του και σε άλλους μη παραδοσιακούς ορισμούς της οικογένειας».

«Είμαστε αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια επικύρωσης της τρανς ταυτότητας», προσθέτει. «Δεν θα πρέπει να γίνει καμία προσπάθεια για τη λεγόμενη “επιβεβαίωση φύλου”, μέσα από ιατρική παρέμβαση ή παρέμβαση ψυχικής υγείας για άτομα ηλικίας 18 έως 26 ετών», συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ονομάτων και αντωνυμιών των τρανς ατόμων.

Η πλατφόρμα καλεί επίσης την πολιτεία να αγνοήσει οποιουσδήποτε ομοσπονδιακούς νόμους ή κανόνες που έρχονται σε σύγκρουση με τους πολιτειακούς νόμους. Αυτό θα περιελάμβανε τους νέους κανόνες για τον Τίτλο ΙΧ και τον Τίτλο VII που απαγορεύουν τις διακρίσεις κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στους χώρους εργασίας και στα πανεπιστήμια. Το Τέξας είναι μία από τις 13 πολιτείες υπό την ηγεσία των Ρεπουμπλικάνων που μηνύουν την κυβέρνηση Joe Biden για τους κανόνες αυτούς.

Ζητά επίσης νόμους που να απαγορεύουν την έκθεση των ανηλίκων στην «κοινωνική φυλομετάβαση», τις «αρπακτικές σεξουαλικές συμπεριφορές», όπως το Drag Queen Story Hour, και την «απευαισθητοποίηση των παιδιών σε σεξουαλικά θέματα».

Ωστόσο, τα ομοσπονδιακά δικαστήρια έχουν μπλοκάρει τον νόμο του Τέξας που απαγορεύει τα παιδιά σε εκδηλώσεις με drag queens ως παραβίαση του δικαιώματος της Πρώτης Τροπολογίας για την ελευθερία του λόγου και του συνέρχεσθαι.

Παρόλο που οι Ρεπουμπλικάνοι ελέγχουν το νομοθετικό σώμα της πολιτείας και την κυβερνητική εξουσία για δύο δεκαετίες, το κόμμα εξακολουθεί να δυσκολεύεται να περάσει τις βασικές προτεραιότητες του προγράμματός του, σημειώνει η εφημερίδα The Texas Tribune.

Πληροφορίες από LGBTQ Nation.
Δες και αυτό!