Το “The Tyvek Project” έρχεται στο ATOPOS cvc από τις 24/11

21/11/2022
από
Το “The Tyvek Project” έρχεται στο ATOPOS cvc. Από την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 18:00 – 22:00, έως και τις 21 Δεκεμβρίου 2022.Στο πλαίσιο του RRRIPP!! Research Programme με στόχο την τεκμηρίωση και ανάδειξη της συλλογής RRRIPP!!, ο ATOPOS cvc και ο καλλιτεχνικός του διευθυντής Βασίλης Ζηδιανάκης, παρουσιάζουν την έκθεση The Tyvek Project. Η έκθεση πραγματοποιείται και υπό την αιγίδα της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σημεία εκκίνησης για τα έργα του Tyvek Project είναι ένα λευκό αντιανεμικό και η  λευκή ολόσωμη φόρμα από τη συλλογή του ATOPOS cvc. Η ομάδα του Tyvek Project ξεκίνησε με αφορμή την οικειοποίηση του Tyvek από τον Αμερικανό James Merrill σε ένα αυτοβιογραφικό ποίημα όπου εκφράζει αγωνία για το σώμα του που νοσεί, την περιβαλλοντική καταστροφή και τον παγκοσμιοποιημένο καπιταλισμό. Το δεύτερο αντικείμενο που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για το project ήταν η σφραγισμένη από καλλιτέχνες φόρμα η οποία κυκλοφόρησε αντί τεύχους ενός πρωτοποριακού νεοϋρκέζικου περιοδικού που στράφηκε σε εναλλακτικές καλλιτεχνικές πρακτικές και στην underground σκηνή στο τέλος της δεκαετίας του ’70.

Το Tyvek Project διαμορφώθηκε στο ΙΑ’ Εργαστήριο Ζωγραφικής της ΑΣΚΤ σε δύο εργαστήρια που διοργάνωσε ο Βασίλης Βλασταράς,  Σταματίνα Δημακοπούλου και η Ηλέκτρα Σταμπούλου. Τα έργα που προέκυψαν προσεγγίζουν το υπερανθεκτικό, μαζικής παραγωγής υλικό, αντιστικτικά με τη φθορά, την επιτέλεση, την κοινωνική κρίση, το ενδόμυχο, το κουήρ βίωμα.

Διάρκεια Έκθεσης: 24 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου
Ημέρες & Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη 16:00 – 20:00 Πέμπτη & Παρασκευή 12:00 – 18:00

*είσοδος δωρεάν με απαραίτητη προκράτηση θέσης στο Artsvp

Επιστημονικοί υπεύθυνοι:
Σταματίνα Δημακοπούλου Επίκουρη Καθηγήτρια, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ηλέκτρα Σταμπούλου Υποψήφια διδάκτωρ Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.
Βασίλης Βλασταράς Καθηγητής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.

Οργάνωση, επιμέλεια, παραγωγή:
Λυδία Πανάγου Απόφοιτη του τμήματος Ιστορίας και Θεωρίας της Τέχνης της Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.
Κατερίνα Στάμου Επιμελήτρια και υποψήφια διδάκτωρ στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Έλενα Κουμαριανού Απόφοιτη του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συμμετέχουν: Σεμέλη Αβραμιώτη, Εριφύλη Αγγελοπούλου, Ελευθερία Αμολοχίτη, Αλεξάνδρα Αψωκάρδου, Αριάδνη Δελημήτρου, Ελένη Δερμιτζάκη, Ορέστης Δημητρίου, Σοφία Καπουράνη, Ελένη Καράκου, Δέσποινα Κατσικώστα, Κατερίνα Κορρέ, Έλενα Κουμαριανού, Αλεξάνδρα Κρόκου, Μαρία Λαμπρινίδη, Αντωνία Μαμασούλα και Νικόλας Ράπτης, Χάρης Μαυρούλιας, Τριανταφυλλιά Ντουρούπη, Κυριακή Οσόγια, Έλλη Παπαδοπούλου, Χριστίνα Ρώση, Κατερίνα Σκόρδου, Έλενα Στίγκα, Αλέξης Τέτσης, Μαριτίνα Τσελέπη, Tατιάνω Χωρέμη, Alma-Clara Juarez


Πληροφορίες:

Τοποθεσία: ATOPOS cvc (Σαλαμίνος 72, Αθήνα)
Ημέρες και ώρες: 24 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου
Τετάρτη 16:00 – 20:00 Πέμπτη & Παρασκευή 12:00 – 18:00
Είσοδος: δωρεάν με απαραίτητη προκράτηση θέσης στο Artsvp
Δες και αυτό!