Τα μέλη της κοινότητας, συμπεριλαμβανομένων των επιζώντων και των οικογενειών των θυμάτων, θα κληθούν για να συμμετέχουν συμβουλευτικά στον τρόπο εμφάνισης του μνημείου.

Ο χώρος της θανάσιμης επίθεσης του Pulse Club στο Ορλάντο προβλέπεται να γίνει μόνιμο σημείο μνήμης και να αποτελέσει μνημείο της πόλης.

Το σχέδιο ανακοινώθηκε από την Barbara Poma, ιδιοκτήτρια του Pulse και διευθύντρια του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος onePULSE, που δημιουργήθηκε για την προσέλκυση κεφαλαίων για τους επιζώντες και τις οικογένειες των θυμάτων.

Το Pulse έτυχε να γίνει ο τόπος της πιο θανατηφόρου μαζικής επίθεσης στην ιστορία των ΗΠΑ, αφού ο Omar Mateen άνοιξε πυρ στο πλήθος που χόρευε και διασκέδαζε, σκοτώνοντας 49 άτομα, τον περασμένο Ιούνιο.

Μέλη της κοινότητας, συμπεριλαμβανομένων των επιζώντων και των οικογενειών των θυμάτων, θα κληθούν να έχουν συμβουλευτικό ρόλο σχετικά με τον τρόπο εμφάνισης του μνημείου.

Η κοινότητα που επηρεάζεται περισσότερο από αυτό το φρικτό γεγονός στην ιστορία μας θα πρέπει να καθορίσει το μέλλον του Pulse και πώς θα πρέπει να θυμόμαστε τα αγαπημένα τους πρόσωπα και τα γεγονότα εκείνης της ημέρας” , δήλωσε η Barbara.

Δεν θα αφήσουμε να κερδίσει το μίσος” , πρόσθεσε.

Τα σχέδια για το μνημείο ανακοινώθηκαν για πρώτη φορά τον Νοέμβριο. Ο δήμαρχος Orlando Buddy Dyer δήλωσε τότε ότι το club θα έμενε ως είχε για τουλάχιστον ένα χρόνο.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που επισκέπτονται το μέρος περνώντας από εδώ, το σημείο αποτελεί κομμάτι του Ορλάντο, οπότε για 12-18 μήνες είναι πρέπον να το αφήσουμε όπως είναι” είχε δηλώσει.