Η Avanti West Coast θα ξεκινήσει το πρώτο τρένο Pride του Ηνωμένου Βασιλείου που θα στελεχώνεται εξ ολοκλήρου από ένα ΛΟΑΤΚΙ+ πλήρωμα.

Η Avanti West Coast υποστηρίκτρια του Pride

Αφού η Covid-19 ανάγκασε την ακύρωση των εκδηλώσεων του Pride σε ολόκληρη τη χώρα, στην οποία είχε προγραμματίσει να υποστηρίξει η Avanti West Coast, ο υπεραστικός σιδηροδρομικός φορέας τύλιξε ένα ολόκληρο τρένο, και μάλιστα από τα πιο εμβληματικά με τη σημαία του Pride.

Συμπεριληπτικότητα

Στη σημαία του Pride έχουν προστεθεί τα χρώματα μαύρο, καφέ, καθώς και εκείνα της τρανς υπερηφάνειας, ανοιχτό μπλε, ροζ και λευκό.

Η μεγαλύτερη σημαία σε τρένο

Μάλιστα, αυτή η σημαία είναι μάλλον η μεγαλύτερη σημαία Pride, που έχει δει το Ηνωμένο Βασίλειο σε πλάι τρένου, καθώς το συγκεκριμένο τρένο έχει μήκος 265 μέτρα και 11 βαγόνια.

Ακόμη, το προσωπικό της Avanti West Coast είναι αποκλειστικά μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Το τρένο αυτό μπήκε στο Σταθμό του Manchester Piccadilly μόλις σήμερα, Τρίτη 25 Αυγούστου.

Τρένο, Pride, Ηνωμένο Βασίλειο
Το πρώτο τρένο Pride του Ηνωμένου Βασιλείου με ΛΟΑΤΚΙ+ πλήρωμα

Η Εκτελεστική Διευθύντρια της Avanti West Coast – Εμπορική, Sarah Copley δήλωσε:

“Είμαι ευτυχής που λανσάρω το νέο μας τρένο Avanti West Coast Pride που αντιπροσωπεύει όλα τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα της κοινότητας. Είναι ένα σύμβολο της δέσμευσής μας για την ποικιλομορφία και την ένταξη, καθώς ταξιδεύει πάνω και κάτω από την κεντρική γραμμή της Δυτικής Ακτής. Ζούμε περήφανα 365 ημέρες το χρόνο, όχι μόνο σήμερα. Είμαι τόσο περήφανη που είμαι μέρος μιας επιχείρησης, όπου οι άνθρωποί μας εκπροσωπούν τις κοινότητες που υπηρετούμε. Ακούμε πάντα τους ανθρώπους και τα άτομα που είναι πελάτες μας, για να διασφαλίσουμε ότι η στρατηγική μας για την ποικιλομορφία και την ένταξη τα αφορά. Η νέα μας έκδοση τρένου είναι ένα ισχυρό παράδειγμα διατήρησης αυτής της συνομιλίας» .