Το πρώτο non-binary πλάσμα σε ταινία της Disney

19/06/2023
από
Το τμήμα Pixar της Disney παρουσίασε τον πρώτο non-binary χαρακτήρα του – το Lake Ripple- στην τελευταία ταινία του στούντιο, Elemental.

Σε μια συγκινητική ιστορία για την αγάπη, το καθήκον, την οικογένεια και τη διαπίστωση ότι έχουμε περισσότερα κοινά από όσα μας χωρίζουν, το Elemental διαδραματίζεται σε μια πόλη που κατοικείται από ανθρώπους του νερού, της φωτιάς, του αέρα και της γης. Μια «φλογερή» νεαρή γυναίκα, η Ember, και ένας πιο χαλαρός τύπος, ο Wade, «ανακαλύπτουν κάτι στοιχειώδες (elemental)» κατά τη διάρκεια της ταινίας, σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της Disney.

Το Ava Hauser υποδύεται το Lake Ripple, τον ιστορικά πρώτο non-binary χαρακτήρα από το διάσημο στούντιο κινουμένων σχεδίων.

Σε σκηνοθεσία του Peter Sohn και με πρωταγωνιστές τον Mamoudou Athie (Black Box) ως Wade και τη Leah Lewis (The Half of It) ως Ember, η δραματική κωμωδία είναι η 27η ταινία μεγάλου μήκους από τα Pixar Animation Studios. Διαπραγματεύεται θέματα ξενοφοβίας και μετανάστευσης αλλά και το πώς η αγάπη ξεπερνά τις διαφορές.

Ο χαρακτήρας του Hauser, Lake, είναι το μικρότερο αδελφάκι του Wade, και παρόλο που δεν είναι βασικός πρωταγωνιστής της ιστορίας, η παρουσία του είναι μια σημαντική νίκη για την αναπαράσταση των non-binary ατόμων.

Η Disney έχει κάνει σημαντικά βήματα όσον αφορά την κουήρ εκπροσώπηση τα τελευταία χρόνια, με ένα κουήρ φιλί μεταξύ του Kiko και του Hawthorne στο Lightyear, ταινία περιπέτειας και επιστημονικής φαντασίας του 2022 και τον πρώτο μαύρο πρωταγωνιστή του στούντιο στο εμπνευσμένο από τη φαντασία και τη τζαζ Soul, του 2020, με τη φωνή του Jamie Foxx.

Ωστόσο, οι non-binary χαρακτήρες εξακολουθούν να είναι ανεπαρκείς στη μεγάλη οθόνη και τα non-binary άτομα, όπως το Emma Corrin (The Crown), το μέλος του The Last of Us, Bella Ramsey, και το Emma D’Arcy του House of the Dragon, έχουν στο παρελθόν μιλήσει για τις έμφυλες κατηγορίες στις μεγάλες τελετές απονομής βραβείων του Χόλιγουντ.

Το Hauser έκανε δημοσίευση στο Twitter την Παρασκευή (16 Ιουνίου) για να ανακοινώσει τον πρωτοποριακό του ρόλο, γράφοντας: «Θα παίξω τον πρώτο non-binary χαρακτήρα της Pixar! Γνωρίστε το Lake!».

Το Elemental είναι επίσης η πρώτη πρωτότυπη ταινία της Pixar που δεν είναι franchise και κυκλοφορεί στις αίθουσες και όχι κατευθείαν στο Disney+ μετά την πανδημία COVID-19.
Δες και αυτό!