Το Pride της Ρώμης γιόρτασε την 30η επέτειο χλευάζοντας τα ομοφοβικά σχόλια του Πάπα

17/06/2024
από
Μαζί με το Athens Pride πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Ρώμη η 30η Πορεία Υπερηφάνειας της πρωτεύουσας, με τα πρόσφατα ομοφοβικά σχόλια του Πάπα να βρίσκονται στο επίκεντρο.  

Πριν λίγες μέρες, ο Πάπας Φραγκίσκος φέρεται να χρησιμοποίησε μια έντονα αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ προσβολή κατά τη διάρκεια συζητήσεων σχετικά με το αν θα πρέπει να γίνονται δεκτοί στα καθολικά σεμινάρια, όπου εκπαιδεύονται οι ιερείς, οι out γκέι άνδρες που παραμένουν άγαμοι.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Ποντίφικας εξέφρασε την αντίθεσή του στην ιδέα και φέρεται να είπε ότι υπάρχει ήδη πάρα πολύ «frociaggine» στα σεμινάρια, σύμφωνα με την ιταλική ταμπλόιντ Dagospia.

Ο όρος «frociaggine», τον οποίο φέρεται να χρησιμοποίησε ο Πάπας Φραγκίσκος για να αναφερθεί σε γκέι άνδρες, είναι ένας υποτιμητικός όρος στην ιταλική γλώσσα και μεταφράζεται περίπου ως «αδερφή».

Μετά την αποκάλυψη των υποτιθέμενων σχολίων του, το Βατικανό ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του Πάπα Φραγκίσκου. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ήταν «ενήμερο για τα δημοσιεύματα» σχετικά με την αναφερόμενη προσβολή του επισκόπου της Ρώμης, εξηγώντας ότι είναι υποστηρικτής της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Ωστόσο, τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας της Ρώμης δεν ήταν διατεθειμένα να αφήσουν τον Πάπα να ξεφύγει τόσο εύκολα για τα σχόλιά του και το Σάββατο πολλά από τα άτομα που παρευρέθηκαν στο Pride ανέμιζαν πλακάτ, πινακίδες και πανό που διακωμωδούσαν τα πρόσφατα σχόλιά του.

Μια πινακίδα, η οποία βρισκόταν σε μια μεγάλη μηχανή που οδηγούσε μια γυναίκα με ένα καπέλο στο χρώμα του ουράνιου τόξου, έγραφε: «Προσοχή, από εδώ και πέρα υψηλά επίπεδα f****try».

Ένα άλλο, που κρατούσε ένας άνδρας ντυμένος ως Πάπας, έγραφε: «Υπάρχει πάρα πολύ f****try σε αυτή την παρέλαση».

Άλλα άτομα είχαν ως στόχο κάποιον άλλον εκτός από τον Πάπα. Ένας διαδηλωτής κρατούσε μια πινακίδα με τη φωτογραφία της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι που έγραφε: «Καλύτερα γκέι παρά μαζί της».

Η Τζόρτζια Μελόνι ανέλαβε τα καθήκοντά της τον Οκτώβριο και σχημάτισε την πιο δεξιά κυβέρνηση που έχει δει η Ιταλία εδώ και δεκαετίες. Οι Αδελφοί της Ιταλίας τάσσονται κατά της ισότητας στον γάμο, των γονικών δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων και της χρήσης της παρένθετης κύησης.
Δες και αυτό!