Το Pride στο Λονδίνο αποφάσισε τελικά να απαγορεύσει τη συμμετοχή των ένστολων αστυνομικών

0
307
Την απαγόρευση συμμετοχής των ένστολων αστυνομικών αποφάσισε τελικά η επιτροπή του Pride στο Λονδίνο, μετά από πολλές εκκλήσεις που δέχθηκαν από ακτιβιστές και μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. 

Η Scotland Yard κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για «ομοφοβικούς» χειρισμούς στην έρευνα για τον κατά συρροή δολοφόνο, Stephen Port.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του ακτιβιστή Peter Tatchell, ο οποίος -με αφορμή την υπόθεση – τόνισε ότι  «η θεσμική ομοφοβία είναι ζωντανή και κλωτσάει στη Μητροπολιτική αστυνομία».

Ο Tatchell πρόσθεσε ότι η υπόθεση, καθώς και άλλες πρόσφατες αποκαλύψεις ομοφοβίας, ρατσισμού και μισογυνισμού στην αστυνομία, αναγκάζει το Pride να λάβει θέση σχετικά με τη συμμετοχή των αστυνομικών στην παρέλαση.

Είπε ότι εάν η αστυνομία είχε διεξάγει την κατάλληλη έρευνα μετά τη δολοφονία του πρώτου θύματος του Port, οι τρεις άλλοι νεαροί ομοφυλόφιλοι που σκοτώθηκαν στη συνέχεια θα ήταν ακόμα ζωντανοί.

«Ενώ υπάρχουν πολλοί καλοί αξιωματικοί και είναι ευπρόσδεκτοι να παρελαύνουν με πολιτικά ρούχα, το Pride πρέπει να αμφισβητήσει την αστυνομία ως θεσμό, διαφορετικά δεν θα αλλάξουν ποτέ», δήλωσε ο Tatchell .

Σε ανακοίνωσή του, το London Pride αναφέρει: «Εργαζόμαστε σκληρά για να επιτύχουμε μια ισορροπία μεταξύ των πολύ πραγματικών και λογικών ανησυχιών των μελών της κοινότητάς μας και του να είμαστε όσο πιο φιλόξενοι μπορούμε. Συμφωνούμε ότι η στολή της αστυνομίας υπονομεύει αυτή την ισορροπία και ως εκ τούτου είμαστε ευθυγραμμισμένοι στο ότι δεν πρέπει να εμφανίζεται στην παρέλασή μας».