Το Positively Different Short Film Festival (PDSFF23) περιμένει τις δημιουργίες σας

12/09/2022
από
PDSFF23
PDSFF23

Το PDSFF23 είναι καθ’οδόν και περιμένει τις δημιουργίες σας!

Το Positively Different Short Film Festival είναι ένας υπερ–τοπικός κινηματογραφικός χώρος δημιουργίας και αντίστασης. Είναι ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ που συλλογικά αρνείται την υπάρχουσα τάξη που διαχωρίζει και περιχαρακώνει τα άτομα, τις κοινότητες και τους αγώνες.

Διεκδικούμε έναν νέο χώρο όπου μπορούμε να υπάρξουμε μαζί σε όλη μας την διαφορετικότητα: ασφαλείς και θαρραλέες την ίδια στιγμή. Το PDSFF23/Αντιστάσεις, είναι η τέταρτη διοργάνωση του Φεστιβάλ Ταινιών μικρού μήκους Positively Different.

Το κεντρικό του event θα λάβει χώρα από τις 16 έως τις 19 Μαρτίου 2023 στον Κινηματογράφο Τριανόν, την αγαπημένη βάση του φεστιβάλ στην Αθήνα, ενώ ταυτόχρονες προβολές βραβευμένων ταινιών θα γίνουν σε Βερολίνο, Μπολόνια, Ζάγκρεμπ, Μάλτα, Βαρκελώνη και Ντακάρ.

Προσκαλούμε κινηματογραφιστές, ντοκιμαντερίστριες, δημιουργά οπτικού υλικού, φοιτήτριες και ανερχόμενους καλλιτέχνες να υποβάλουν τις δημιουργίες τους. Η φετινή πρόσκληση για υποβολές διαρκεί ως τις 31 Οκτωβρίου 2022 με κόστος συμμετοχής τα 5 ευρώ. Κατά περίπτωση διατίθενται waivers για δωρεάν συμμετοχή: αν χρειάζεστε ένα, γράψτε μας ένα σύντομο μήνυμα στο [email protected] για να μας εξηγήσετε γιατί!

Η έμφασή μας είναι στο θέμα της διαθεματικότητας και των διασταυρούμενων διακρίσεων: στις ιστορίες των κοινοτήτων και των ατόμων που, λόγω των ταυτοτήτων και των εμπειριών τους, παραμένουν αόρατα και περιθωριοποιημένα.

Περιμένουμε με αγωνία τις νέες δημιουργίες και δίνουμε ραντεβού στο σινεμά, για 4 μέρες γεμάτες προβολές, συζητήσεις και παράλληλες δράσεις.

WebsiteFacebookInstagram
Δες και αυτό!