Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει την ομοφοβική επίθεση στον Άγιο Παντελεήμονα

02/08/2023
από
Με αφορμή την ομοφοβική επίθεση εναντίον 26χρονου στο κέντρο της Αθήνας, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καταγγέλλει το περιστατικό.

Η επίθεση έλαβε χώρα σε κεντρική περιοχή της Αθήνας με τους τρεις δράστες να είναι ανήλικοι (15 και 17 χρονών) και ο ένας ενήλικος (18 χρονών). Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής καταγγέλλει την επίθεση και τονίζει την άμεση ανάγκη να παρέμβει η Πολιτεία με πρωτοβουλίες που προωθούν τη συμπεριληπτικότητα και την αντιμετώπιση των διακρίσεων.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση παρακάτω ή εδώ

«Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής καταγγέλλει απερίφραστα την ομοφοβική επίθεση εις βάρος 26χρονου στο κέντρο της Αθήνας από ομάδα ανηλίκων. 

Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό ότι βίαιες επιθέσεις με ομοφοβικά κίνητρα εκδηλώνονται ακόμα κι από άτομα νεαρής ηλικίας, γεγονός που επιβάλλει τις άμεσες παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες της Πολιτείας σε θεσμικό και εκπαιδευτικό επίπεδο για την έγκαιρη αντιμετώπιση των διακρίσεων και την προώθηση της συμπεριληπτικότητας.

Η άμεση αντίδραση της ΕΛ. ΑΣ. και η άσκηση ποινικής δίωξης από τον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για παραβίαση, μεταξύ άλλων, του αντιρατσιστικού νόμου, συμβάλλουν οπωσδήποτε στην καταγραφή των περιστατικών ρατσιστικής βίας και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή τους. 

Ως ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής δεσμευόμαστε να εργαζόμαστε για μια πιο προοδευτική κοινωνία, με στόχο την εξάλειψη παρόμοιων περιστατικών, τον σεβασμό στη συμπερίληψη και τα ανθρώπινα δικαιώματα».
Δες και αυτό!