Το Πακιστάν μπορεί να αποκτήσει το πρώτο του γκέι κλαμπ

24/05/2024
από
Στο Πακιστάν, όπου η ομοερωτική έκφραση είναι παράνομη, ένας επιχειρηματίας ζητά επίσημη έγκριση για να ανοίξει το πρώτο γκέι κλαμπ της χώρας.  

Εάν εγκριθεί, το κλαμπ θα ανοίξει στη βορειοανατολική πόλη Αμποταμπάντ, μια τοποθεσία που είναι περισσότερο γνωστή στη Δύση ως το μέρος όπου κρυβόταν ο Osama bin Laden μέχρι που οι Ηνωμένες Πολιτείες τον εντόπισαν και τον σκότωσαν το 2011.

Σύμφωνα με τον πακιστανικό νόμο, η «σαρκική επαφή ενάντια στην τάξη της φύσης» τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως και ισόβια, αλλά στην αίτηση για το άνοιγμα του Lorenzo Gay Club διευκρινίζει ότι εκεί δεν θα επιτρέπεται κάτι άλλο πέρα από το φιλί.

Η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στο Πακιστάν αγωνίζεται συνεχώς για τα δικαιώματά της, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει προκλήσεις εν μέσω συντηρητικών κοινωνικών αντιλήψεων και νομικών περιορισμών.

Τώρα, ο επιχειρηματίας έχει προσεγγίσει το γραφείο του αναπληρωτή διοικητή στο Αμποταμπάντ, προχωρώντας σε ένα επίσημο αίτημα για ένα πιστοποιητικό μη εναντίωσης (NOC) για το άνοιγμα του γκέι κλαμπ με την ονομασία Lorenzo Gay Club.

Η αίτηση που υποβλήθηκε από την Preetum Giani ζητούσε να δημιουργηθεί ένας ασφαλής χώρος για άτομα όλων των ομοφυλόφιλων που θα μπορούν να συναναστρέφονται, με αυστηρούς κανόνες κατά οποιασδήποτε σεξουαλικής δραστηριότητας στη λέσχη.

Η αίτηση αναφέρει ότι το μαγαζί θα αποτελούσε μεγάλη πρακτική διευκόλυνση και πηγή για πολλά ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, ακόμη και για ορισμένα στρέιτ άτομα που διαμένουν στην πόλη, αλλά και σε άλλα μέρη της χώρας.

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, θα ήταν βασικά απλώς ένας χώρος όπου κουήρ άτομα θα μπορούσαν ελεύθερα να συναντηθούν, να συνομιλήσουν και να πιούν ένα ποτό – «δεν ήταν ένα μέρος, όπου θα μπορούσαν να κάνουν γκέι σεξ».

Ο αιτών το χαρακτήρισε ζήτημα του βασικού ανθρώπινου δικαιώματος του ελεύθερου  συνεταιρίζεσθαι, που κατοχυρώνεται στο σύνταγμα της χώρας.

Η αίτηση προκάλεσε συζήτηση στο διαδίκτυο, καθώς η χώρα είναι γνωστή για την παραδοσιακή και συντηρητική της στάση απέναντι στα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα.

Το γραφείο του αναπληρωτή επιτρόπου (DC) του Αμποταμπάντ δεν έχει ακόμη απαντήσει στην αίτηση.

Πληροφορίες από Pakistan Observer και Erasing 76 Crimes.
Δες και αυτό!