Orlando LGBT+ / Facebook

To Orlando LGBT+ για τη Διεθνή Ημέρα Τρανς Ορατότητας: «Απέναντι στις ακροδεξιές δυνάμεις σε Ευρώπη και ΗΠΑ»

31/03/2025
από
Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Τρανς Ορατότητας, ο επιστημονικός φορέας για την ψυχική υγεία των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων Orlando LGBT+ τονίζει ότι «καμία ατομική ενδυνάμωση και υποστήριξη δεν είναι βαθιά και ουσιαστική, χωρίς τη συλλογική ενδυνάμωση των αγώνων για ισότητα και ελευθερία».

Με μια ανάρτηση στο Facebook για τη σημερινή ημέρα, το Orlando LGBT+ στέκεται για ακόμη μια φορά «απέναντι στις ακροδεξιές δυνάμεις σε Ευρώπη και ΗΠΑ», «απέναντι σις νέου τύπου θεραπείες μεταστροφής» και φυσικά «απέναντι σε φεμινιστικές φωνές που αναπαράγουν αντιδραστικά επιχειρήματα και ενισχύουν τον ηθικό πανικό σε βάρος μιας πολλαπλά καταπιεσμένης ομάδας».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Orlando LGBT+:

Διεθνής Ημέρα Τρανς Ορατότητας-

  • Απέναντι στις ακροδεξιές και νεοφασιστικές δυνάμεις σε Ευρώπη και ΗΠΑ,
  • Απέναντι στις νέου τύπου θεραπείες μεταστροφής και τις κακοποιήσεις τρανς ανηλίκων και νεαρών ενηλίκων από επαγγελματίες ψυχικής υγείας,
  • Απέναντι σε φεμινιστικές φωνές που αναπαράγουν αντιδραστικά επιχειρήματα και ενισχύουν τον ηθικό πανικό σε βάρος μιας πολλαπλά καταπιεσμένης ομάδας,
  • Απέναντι σε κάθε είδους αορατοποίηση, αποκλεισμό, καταπίεση και διάκριση στην εργασία, την υγεία, την παιδεία, την εκπροσώπηση, τον δημόσιο λόγο και την ελεύθερη έκφραση,

Προτάσσουμε τους ριζοσπαστικούς, διαθεματικούς αγώνες των τρανς/κουήρ κινημάτων του χθες, και συμμετέχουμε στους αγώνες του σήμερα.

Σε κοινωνικές συγκυρίες σαν τη σημερινή θυμόμαστε ότι, εκτός από κουήρ υποκείμενα, οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και από τη σκοπιά των κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών που υπηρετούμε, και μέσα από τις υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης που παρέχουμε.

Καμία ατομική ενδυνάμωση και υποστήριξη δεν είναι βαθιά και ουσιαστική, χωρίς τη συλλογική ενδυνάμωση των αγώνων για ισότητα και ελευθερία.




Δες και αυτό!