Το ομοφοβικό σχόλιο του Κώστα Καραμανλή για την ισότητα στον γάμο

01/04/2024
από
Σε ένα έμμεσο ομοφοβικό σχόλιο κατά της ισότητας στον γάμο, προχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.

Μιλώντας στο συνέδριο «Star Forum 2024», ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για την ανάγκη σεβασμού των «παραδοσιακών» αξιών και της ελληνικής οικογένειας. Παράλληλα, έκανε ένα έμμεσο ομοφοβικό σχόλιο αναφερόμενος στην ψήφιση του νόμου για την ισότητα στον γάμο.

«Οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από σεβασμό στις αξίες, τις παραδόσεις τους και τις ρίζες τους τον πατριωτισμό και την εθνική τους ταυτότητα, το ρόλο της οικογένειας, την θρησκευτική τους πίστη. Έχουν ανάγκη να πειστούν ότι δεν μπορεί στο όνομα ενός δικαιωματισμού να μην γίνονται εξ ίσου σεβαστά τα δικά τους δικαιώματα», είπε συγκεκριμένα.

Στη συνέχεια, ο πρώην πρωθυπουργός τοποθετήθηκε για το δημογραφικό αναπτύσσοντας την κλασσική εθνικιστική (και φυσικά ετεροκανονική) ρητορική.

«Έχοντας αυτά υπ΄όψιν , σε κάθε περίπτωση απαιτείται η επεξεργασία και εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης και στοχευμένης οικογενειακής πολιτικής. Με απλά λόγια, πολιτική για την στήριξη της οικογένειας και την αύξηση της γονιμότητας», είπε συγκεκριμένα.

Βέβαια, από ό,τι φαίνεται, για τον ίδιο οι ΛΟΑΤΚΙ+ οικογένειες μάλλον δεν είναι ανάμεσα σε αυτές που η Πολιτεία οφείλει να στηρίξει.
Δες και αυτό!