Το νέο remake του Μάγου του Οζ θα είναι απελπιστικά κουήρ

23/09/2022
από
Το remake του Μάγου του Οζ από τον σεναριογράφο Kenya Barris θα είναι απελπιστικά κουήρ, όπου έχει υποσχεθεί.

Ο συγγραφέας είπε ότι το κινηματογραφικό του ταξίδι στη Σμαραγδένια Πόλη θα περιλαμβάνει εκπροσώπηση από τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, αλλά και από διάφορες άλλες κοινότητες, σε μια προσπάθεια να φέρει το μήνυμα της αρχικής ταινίας στον 21ο αιώνα.

«Το πρωτότυπο ήταν μια αλληγορία του τρόπου που ήταν ο κόσμος εκείνη την εποχή με πράγματα, όπως η Μεγάλη Ύφεση», είπε ο Barris σε μια νέα συνέντευξη στο περιοδικό Variety.

«Τώρα θα καθρεφτίσουμε αυτό στο οποίο βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, και θα πάρουμε διαφορετικούς χαρακτήρες από τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, από διαφορετικές πολιτιστικές κοινότητες, και κοινωνικοοικονομικές κοινότητες, και θα πούμε μια ιστορία που αντανακλά τον κόσμο σήμερα».

Οι φήμες για τη συμμετοχή του Barris στο remake προέκυψαν για πρώτη φορά στις 15 Αυγούστου σε ένα άρθρο από το Deadline. Σύμφωνα με αναφορές, ο Barris θα γράψει και θα σκηνοθετήσει τον επανασχεδιασμό με την εταιρεία παραγωγής Khalabo Ink Society.

Ο Barris είναι λίγο αγχωμένος για το αποτέλεσμα, αλλά λέει ότι ελπίζει ότι η ερμηνεία της ιστορίας «μπορεί να διαρκέσει όσο και το πρωτότυπο. Ελπίζω να βγει η ταινία μου.»

«Ξέρω ότι οι άνθρωποι αισθάνονται ότι ξέρουν τι θα κάνουμε, οπότε θέλω να κάνω κάτι εντελώς διαφορετικό», είπε. «Όχι διαφορετικά απλά για να είσαι διαφορετικός, αλλά για να αφηγηθείς πραγματικά την ιστορία με έναν νέο, διαφορετικό τρόπο».

Αλλά ο Kenya Barris δεν είναι ο μόνος που προσπαθεί να ανανεώσει το κλασικό έργο για το μοντέρνο κοινό. Έχεο μαζί του και τη σκηνοθέτιδα του Watchmen, Nicole Kassell.

Δουλεύοντας για τη New Line Cinema, η σκηνοθέτις ανακοίνωσε ότι εργαζόταν στο remake του Μάγου του Οζ σε ένα άρθρο 2021 από το The Hollywood Reporter, με την Kassell να λέει ότι ήταν «απίστευτη τιμή» για εκείνη.

Αλλά οι φανς του είδους ανησυχούν με την ανακοίνωση της New Line Cinema, και φοβούνται ότι δε θα καταφέρει να φτάσει τα επίπεδα της αρχικής ταινίας. 

Ένας χρήστης είπε ότι θα δεχόταν έναν «επανασχεδιασμένο» του Μάγου του Οζ, μόνο αν η Dorothyήταν λεσβία με μια τρανς φίλη, ενώ άλλοι είπαν ότι ήθελαν ένα «ανοιχτά γκέι ζευγάρι το Σκιάχτρο και τον Τενεκεδένιο να ζουν σε ένα γιγάντιο χρυσό στάχυ».

Η ιδέα του Barris για το δικό του remake θα μπορούσε να είναι ακριβώς αυτό που ζήτησε το κουήρ κοινό, που θέλει επίσης να παίξουν Μαύροι ηθοποιοί, όπως η Yara Shahidi ή η Marsai Martin ως η νέα Dorothy.

Ειδικά για το κουήρ κοινό, η αρχική ταινία του 1939, είχε απίστευτα σημαντικό πολιτιστικό αντίκτυπο στον δυτικό κινηματογράφο. Στην πραγματικότητα, ένας από τους πιο συνηθισμένους χαρακτηρισμούς, που χρησιμοποιήθηκε για τον προσδιορισμό των κουήρ ανθρώπων του περασμένου αιώνα, ενώ η ομοφυλοφιλία ήταν ακόμα παράνομη, ήταν να είσαι «φίλος της Dorothy».

Η Judy Garland –η οποία υποδύθηκε την Dorothy– έγινε ένα από τα πιο σημαντικά κουήρ icons στην ιστορία ως πρωταγωνίστρια στην ταινία, με το The Advocate να την αποκαλεί «ο Elvis των ομοφυλοφίλων».
Δες και αυτό!