Το μήνυμα του Αλκίνοου Ιωαννίδη για τη γενοκτονία στην Παλαιστίνη

02/07/2024
από
Κατά τη διάρκεια της συναυλίας του στον Λυκαβηττό, ο γνωστός καλλιτέχνης Αλκίνοος Ιωαννίδης αναφέρθηκε στη γενοκτονία που συνεχίζει να υφίσταται στην Παλαιστίνη.

Μιλώντας στο κοινό που παρευρισκόταν στη συναυλία του στον Λυκαβηττό, ο τραγουδιστής σχολίασε: «Πενήντα χρόνια μετά την εισβολή στην Κύπρο, δεν έχουμε μάθει τίποτα»,

Συνεχίζοντας, συνέκρινε την εισβολή στην Κύπρο και τα βιώματα του φόβου που είχε ως παιδί, με την κατάσταση που επικρατεί στην Παλαιστίνη.

«500 χιλιόμετρα από τις ακτές της Κύπρου, στην Παλαιστίνη, πεντάχρονα παιδιά θα έχουν σαν πρώτη μνήμη τους τον πόλεμο, θα μεγαλώσουν μέσα στον φόβο, όπως μεγάλωσα κι εγώ» είπε συγκεκριμένα.

Στο άκουσμα αυτών των δηλώσεων, τα άτομα που βρίσκονταν στο κοινό ανταποκρίθηκαν θετικά και άρχισαν να φωνάζουν «Λευτεριά στην Παλαιστίνη».

«Πεντάχρονα παιδιά θα έχουν κι αυτά σαν πρώτη τους μνήμη τον πόλεμο, θα μεγαλώσουν μέσα στον φόβο και στο μίσος, βορά στο στόμα του φανατισμού και της θρησκοληψίας, ορφανά, αδικημένα, σε ένα τόπο ρημαγμένο. Πενήντα χρόνια μετά, τίποτα δεν καταφέραμε», πρόσθεσε ο Αλκίνοος Ιωαννίδης.
Δες και αυτό!