Το London Trans+ Pride θέλει όλα τα τρανς άτομα να γνωρίζουν ότι είναι «valid»

07/07/2023
από
Οι διοργανωτές της επερχόμενης διαδήλωσης Trans+ Pride του Λονδίνου θέλουν κάθε τρανς και non-binary άτομο να γνωρίζει ότι είναι “valid as hell”.

Η ΜΚΟ που λειτουργεί με πρωτοβουλία εθελοντών γιορτάζει την πενταετή του επέτειο το Σάββατο 8 Ιουλίου με μια πορεία στο κέντρο του Λονδίνου.

Η πορεία ξεκινάει στη 13:00 το μεσημέρι στην Trafalgar Square της βρετανικής πρωτεύουσας, η πορεία έχει φιλοξενήσει δεκάδες χιλιάδες ακτιβιστές για τα τρανς δικαιώματα, υποστηρικτές και συμμάχους των ΛΟΑΤΚΙ+ και συγκεκριμένα των τρανς ατόμων.

Ένα άτομο με ακτιβιστική και εθελοντική δράση στο London Trans+ Pride, με όνομα EmWilliams, δήλωσε ότι ενώ η διαμαρτυρία είναι μια οδός για να ακουστεί η φωνή της τρανς κοινότητας, πρόκειται επίσης και για μια πορεία για όλα τα άτομα ανεξαιρέτως.

Είμαστε θυμωμένα, είμαστε έξαλλα, διαμαρτυρόμαστε, η πορεία είναι μια διαδήλωση και δεν υπάρχει τίποτα εταιρικό σε αυτό”.

An activist holds up a sign saying "conversion therapy is f**ked up" during the London Trans+ Pride protest.

Ξεκινώντας το 2018, η ομάδα έχει φιλοξενήσει πορείες κάθε χρόνο στις οποίες έχουν συμμετάσχει περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι.

Η φετινή εκδήλωση αναμένεται να προσελκύσει τόσα πολλά άτομα, ώστε η συνήθης διαδρομή της πορείας άλλαξε και θα κινηθεί μέσω του Piccadilly Circus, προτού κατευθυνθεί προς το Hyde Park. Εκεί θα πραγματοποιηθούν διάφορες ομιλίες, όπου οι ακτιβιστές μπορούν να ακούσουν τη φωνή τους για θέματα που αφορούν στην τρανς κοινότητα του 2023.

Η φετινή πορεία, έχει ιδιαίτερη έμφαση στην προσβασιμότητα για τα ανάπηρα τρανς άτομα και οι εθελοντές έχουν κάνει ό,τι μπορούν για να δημιουργήσουν μια φιλόξενη και προσβάσιμη πορεία για όλα.

Στο μπροστινό μέρος της πορείας, θα έχουμε ένα τμήμα με κινητικά βοηθήματα και αναπηρικά αμαξίδια“, είπε μέλος της διοργάνωσης. “Εκεί θα βρίσκεται η υποστήριξη των BSL και η υποστήριξη του καθοδηγούμενου περιπάτου, καθώς θα δίνεται ο ρυθμός. Έχουμε επίσης καθορισμένες ζώνες που είναι πιο χαλαρές, χωρίς δυνατή μουσική“.

Μέλος της κοινότητας συνέστησε στα συμμετέχοντα άτομα να βεβαιωθούν ότι έχουν ενημερωθεί για τις οδηγίες ασφαλείας και να έχουν μαζί τους νερό, έναν χάρτη με τα καθορισμένα σημεία στάσης και μια μάσκα προστασίας.

Φέρτε μάσκες γιατί ο COVID είναι ακόμα εδώ. Επηρεάζει τους πάντες, αποτελεί κίνδυνο για όλα, ιδίως για την κοινότητα των ατόμων με αναπηρία και των ανοσοκατασταλμένων. Να είστε ενήμερα και να σέβεστε τους χώρους των ανθρώπων. Φέρτε μαζί σας μάσκες, αντηλιακό, νερό και ό,τι χρειάζεστε για να φροντίσετε τον εαυτό σας“.

Γιατί το London Trans+ pride είναι τόσο σημαντικό αυτήν τη στιγμή

Για πολλούς, το London Trans+ Pride είναι πιο σημαντικό από ποτέ λόγω του τεράστιου όγκου της αντί-τρανς ρητορικής από τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης, τη συντηρητική κυβέρνηση και τις ακροδεξιές / αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ ομάδες.

Η επιτροπή αναγνωρίζει επίσης ότι στο London Trans+ Pride, υπάρχει η ευκαιρία να οπλιστούν οι ακτιβιστές με τη γνώση ότι δεν είναι μόνοι, ειδικά σε τόσο δύσκολους καιρούς όπως αυτοί.

Αναγνωρίζω ότι βρίσκομαι σε θέση ισχύος στην επιτροπή για τις οργανώσεις Trans Pride. Αναγνωρίζω αυτή τη θέση εξουσίας και τι μπορώ να κάνω για να αλλάξω τα πράγματα” δηλώνει εθελοντής.

Νομίζω ότι υπάρχει μια συνεχής τάση των ανθρώπων που έχουν τόσο μίσος που τροφοδοτείται μέσα τους, το οποίο προέρχεται από έναν υποβόσκοντα φόβο ότι κάτι τελικά θα τους αφαιρεθεί.

Το έχουμε δει να γίνεται για τους μετανάστες, το έχουμε δει να γίνεται για τα Μαύρα άτομα, το έχουμε δει να γίνεται για τους ανθρώπους που παίρνουν επιδόματα, για τα ανάπηρα άτομα, ακόμη και για τις ανύπαντρες εργαζόμενες μητέρες – πάντα πρέπει να βρίσκουν ένα νέο αποδιοπομπαίο τράγο.

Η τρανς κοινότητα έχει αναγνωρίσει ότι αυτό θα συνέβαινε εδώ και πολύ καιρό, και δεν μιλάμε καν για τη διαθεματικότητα του πράγματος, όπως τα ανάπηρα τρανς άτομα ή τις ανύπαντρες τρανς μητέρες. Και είναι εξαιτίας αυτής της ρητορικής ότι αν [οι περιθωριοποιημένοι] άνθρωποι πάρουν κάτι, τότε κάτι θα τους αφαιρεί από τους υπόλοιπους.

Ως τελευταίο μήνυμα προς τα τρανς άτομα που είτε δεν μπορούν να έρθουν στην εκδήλωση είτε θα παρακολουθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Williams είπε: “You are valid as f**k“.
Δες και αυτό!