Το ΛΟΑΤΚΙ+ δίκτυο του BBC απαιτεί από τον γενικό διευθυντή, Tim Davie, να διευκρινίσει εάν το προσωπικό μπορεί να πάει στο Trans Pride, ή όχι.

Το BBC Pride διεκδικεί να συναντηθεί με τον νέο γενικό διευθυντή, Tim Davie, για να αποσαφηνίσει εάν το προσωπικό επιτρέπεται να πάει σε εκδηλώσεις Τρανς Υπερηφάνειας, εν μέσω οργής, αλλά και σύγχυσης σχετικά με τις νέες οδηγίες αμεροληψίας που κυκλοφόρησαν στις 30 Οκτωβρίου.

Η ΛΟΑΤΚΙ+ ομάδα του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Βρετανίας, έστειλε μια δήλωση που επιβεβαιώνει ότι «είμαστε μαζί με κάθε μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας» αναγνωρίζοντας ότι τα ΛΟΑΤΚΙ+ εργαζόμενα άτομα του BBC είναι πιθανό να αισθάνονται «αναστατωμένα, στενοχωρημένα και μπερδεμένα.» 

Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές για την αμεροληψία του BBC, καθορίζουν τι είναι αποδεκτό για τα «εργαζόμενα άτομα στις ειδήσεις και τρέχουσες υποθέσεις» να δημοσιεύουν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι κατευθυντήριες γραμμές αναφέρουν, επίσης, ότι «απαιτείται έγκριση όσον αφορά τη συμμετοχή σε πορείες ή διαδηλώσεις, αν και πρέπει να υποτεθεί ότι οι περισσότερες πορείες είναι αμφισβητούμενες (ως προς την αμεροληψία) σε κάποιο βαθμό.» 

Ορισμένα εργαζόμενα άτομα του BBC έχουν αναφέρει ότι η συμμετοχή σε εκδηλώσεις, όπως οι παρελάσεις Pride θα μπορούσαν, υπό ορισμένες συνθήκες, να αμφισβητήσουν την αμεροληψία τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επιτρέπεται η συμμετοχή σε Pride, όταν αυτό έχει εορταστικό χαρακτήρα, αλλά όχι εάν θα μπορούσε να θεωρηθεί ως «αμφιλεγόμενο» όπως για παράδειγμα «τρανς ζητήματα.» Το BBC χαρακτηρίστηκε “θεσμικά τρανσφοβικό” από μια ομάδα ανώτερων βουλευτριών/τών και ΛΟΑΤ+ ακτιβιστριών/στών νωρίτερα φέτος.

Σύμφωνα με το iNews, ένας ανώνυμος υπάλληλος ισχυρίστηκε ότι τους είπαν, σε σχέση με τις νέες κατευθυντήριες γραμμές, ότι «θα μπορούσε να υπάρξει επίσημα αναφορά, ή αναστολή εργασίας, εάν παρευρεθούν σε ΛΟΑΤΚΙ+ διαδηλώσεις.»

Σε μια δήλωση που στάλθηκε μέσω email στα μέλη του BBC Pride και δημοσιεύτηκε στο PinkNews, το BBC Pride αναφέρει:

«Γνωρίζουμε ότι πολλά άτομα από εσάς είστε αναστατωμένα, στενοχωρημένα και μπερδεμένα με τις νέες οδηγίες αμεροληψίας και θέλουμε να είμαστε ξεκάθαρες/οι. Το Pride καλωσορίζει όλα τα μέλη του προσωπικού και είμαστε μαζί με κάθε μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

«Γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει σαφήνεια σχετικά με τις νέες οδηγίες και τι σημαίνουν για εμάς ως ομάδα. Θα ζητήσουμε από τον γενικό διευθυντή και τη συντακτική πολιτική να συναντηθούμε επειγόντως για να συζητήσουμε την κατάσταση, να εκφράσουμε τις ανησυχίες  μας και να αποκτήσουμε τη σαφήνεια των ζητημάτων αυτών.

 «Συνειδητοποιούμε ότι υπάρχουν μέλη που ανησυχούν ότι δεν μπορούν να υποστηρίξουν και να μιλήσουν για τις κοινότητές τους, όπως για παράδειγμα να παρευρεθούν στο Trans Pride και θέλουμε να ακούσουμε από την ανώτερη ηγεσία εάν αυτό ισχύει ή όχι.

Γνωρίζουμε, επίσης, ότι υπάρχουν κάποιες ανησυχίες σχετικά με τον ορισμό του τι χαρακτηρίζεται ως «αμφιλεγόμενο» στις οδηγίες και θέλουμε κάποια διευκρίνιση σχετικά με αυτόν τον ορισμό και τον αντίκτυπό του στα μέλη της κοινότητάς μας.» 

Η διοίκηση του BBC επιβάλλει ποινές για κάλυψη ΛΟΑΤΚΙ+ γεγονότων

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ωχού και δεν μας νοιάζει…

Comments are closed.