Η έναρξη της σχολικής χρονιάς πλησιάζει και η ομάδα του Live Without Bullying θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει ζωντανά το πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού Live Without Bullying στη 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης!

Από το Σάββατο 9 έως και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, μέλη της ομάδας του Live Without Bullying θα βρίσκονται στο περίπτερο 14 “Akademia” (stand 9) και σε ειδικά διαμορφωμένο stand στο προαύλιο της έκθεσης, για να ξεναγήσουν τους επισκέπτες στην πλατφόρμα www.livewithoutbullying.com και την σχετική εφαρμογή για κινητά, αλλά και να προσφέρουν αναμνηστικά δώρα στους νεαρούς επισκέπτες.

Η συμμετοχή του Live Without Bullying στη ΔΕΘ υποστηρίζεται από τις εταιρείες My market (Χορηγός), Ελληνικές Εκθέσεις HELEXPO, Softweb, Interlife Ασφαλιστική και Public (Υποστηρικτές).

Λίγα Λόγια για το Live Without Bullying

Το πρόγραμμα Live Without Bullying είναι μια πρωτοβουλία του Κέντρου Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ) για την πρόληψη και αντιμετώπιση του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού που απευθύνεται σε παιδιά 10-18 ετών και ενήλικες (γονείς ή εκπαιδευτικούς).

Στον πυρήνα των υπηρεσιών του προγράμματος βρίσκεται η πλατφόρμα www.livewithoutbullying.com μέσω της οποίας παρέχονται δωρεάν και ανώνυμα, υπηρεσίες συμβουλευτικής από ειδικά εκπαιδευμένους εθελοντές συμβούλους. Τα παιδιά και οι έφηβοι μπορούν να συζητήσουν ζωντανά το θέμα που τους απασχολεί στο online chat με έναν εξειδικευμένο σύμβουλο της επιλογής τους, ενώ οι ενήλικες μπορούν να ζητήσουν την υποστήριξη συμβούλων του προγράμματος μέσω της υπηρεσίας messaging. Οι υπηρεσίες συμβουλευτικής πλαισιώνονται από καμπάνιες ευαισθητοποίησης και εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές και για εκπαιδευτικούς, που υλοποιούνται σε σχολεία (με την έγκριση του Υπ. Παιδείας) αλλά και διαδικτυακά μέσω της εφαρμογής e-learning του ΚΜΟΠ.