Το Κεντάκι ψηφίζει το «χειρότερο νομοσχέδιο κατά των τρανς» 

22/03/2023
από
Κεντάκι
Κεντάκι

Ένας Ρεπουμπλικανός βουλευτής είπε: «Ένιωθα ότι ξεχωρίζουμε μια πολύ εύθραυστη ομάδα που ήδη αγωνίζεται για αποδοχή… αυτό είναι κακό και δεν μπορώ να το κάνω».

Την Πέμπτη, 16 Μαρτίου, νομοθέτες στην πολιτεία Κεντάκι των ΗΠΑ ψήφισαν έναν νέο νόμο κατά των τρανς ατόμων, που απαγορεύει κάθε φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο, συμπεριλαμβανομένης της ορμονοθεραπείας.

Παρά την αντίσταση των Δημοκρατικών και ορισμένων Ρεπουμπλικανών, το νομοσχέδιο 150 της Γερουσίας πέρασε στη Βουλή με 75 υπέρ έναντι 22 κατά και στη Γερουσία με ψήφους 30 υπέρ και 7 κατά.

Παρόλο που ο κυβερνήτης του Κεντάκι Beshear έχει αντιταχθεί ενεργά στο νομοσχέδιο και πιθανότατα θα προσπαθήσει να ασκήσει βέτο, το βέτο μπορεί να ακυρωθεί αφού οι Ρεπουμπλικάνοι κατέχουν την πλειοψηφία τόσο στη Βουλή του Κεντάκι όσο και στη Γερουσία.

Εάν το νομοσχέδιο γίνει νόμος, εκτός από την απαγόρευση της παροχής φροντίδας που επιβεβαιώνει το φύλο σε ανηλίκους, θα επιτρέψει επίσης στους δασκάλους να κακοποιούν σκόπιμα τους τρανς και non binary μαθητές τους και θα απαγορεύσει οποιαδήποτε αναφορά σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου στην τάξη.

Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών του Κεντάκι (ACLU) χαρακτήρισε το SB 150 «το χειρότερο νομοσχέδιο κατά των τρανς στη χώρα» και υποσχέθηκε να καταπολεμήσει τη νομοθεσία στο δικαστήριο.

H Προσωρινή Εκτελεστική Διευθύντρια της ACLU, Amber Dukes, δήλωσε: «Αυτό το επικίνδυνο νομοσχέδιο και άλλα παρόμοια σε ολόκληρη τη χώρα δεν είναι τίποτα άλλο από μια απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσουμε πολιτικούς βαθμούς στοχοποιώντας ανθρώπους που θέλουν απλώς να ζήσουν τη ζωή τους».

Το 2023, οι ΗΠΑ έχουν ήδη εισαγάγει πάνω από 300 νομοσχέδια κατά των τρανς και κατά της φυλομετάβασης σε 43 πολιτείες.
Δες και αυτό!