Το Ιράν αποφάσισε να εκτελέσει δύο ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβίστριες

0
506
Το Ιράν αποφάσισε να εκτελέσει δύο ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβίστριες
Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν επέβαλε τη θανατική ποινή σε δύο ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβίστριες για φερόμενη προώθηση της ομοφυλοφιλίας.

Σύμφωνα με έκθεση Hengaw, μια οργάνωση που τεκμηριώνει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η 31χρονη Zahra Sediqi Hamedani από τη Naqadeh και η 24χρονη Elham Chubdar από την Urmia – και οι δύο ακτιβίστριες της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας – καταδικάστηκαν σε θάνατο από το Δικαστήριο της Urmia για προώθησης της ομοφυλοφιλίας.

Η οργάνωση πρόσθεσε ότι «η ποινή τους ανακοινώθηκε στη γυναικεία πτέρυγα της κεντρικής φυλακής της Urmia».

Ο ανεξάρτητος λογαριασμός ειδήσεων στο Twitter, 1500tasvir, ανάφερε την καταδίκη, γράφοντας την Κυριακή ότι «οι ακτιβίστριες για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα #Zahra_Seddighi (31) και #Elham Choobdar (24) καταδικάστηκαν σε θάνατο».

Το Ιράν αρνήθηκε την πρόσβαση σε δικηγόρο

Η Hengaw σημείωσε στην έκθεσή της ότι «η Zahra Sediqi Hamadani στερήθηκε το δικαίωμα πρόσβασης σε δικηγόρο κατά τη διάρκεια της κράτησής της και ότι οι αστυνομικοί την απείλησαν με εκτέλεση και στέρηση της επιμέλειας των δύο παιδιών».

Εκτός από την «προώθηση της ομοφυλοφιλίας», οι δύο γυναίκες, σύμφωνα με τη Hengaw, καταδικάστηκαν για «προώθηση του χριστιανισμού» και «επικοινωνία με τα μέσα ενημέρωσης που αντιτίθενται στην Ισλαμική Δημοκρατία».