Το Grindr θέλει να είναι κάτι περισσότερο από μια εφαρμογή για σεξ

23/05/2023
από
Grindr
Grindr

Μια από τις αρχικές (και ακόμα μια από τις πιο δημοφιλείς) εφαρμογές γνωριμιών, το Grindr, συνεχίζει τη δέσμευσή του να βοηθά τη LGBTQ+ κοινότητα να απολαμβάνει ευτυχισμένη, και υγιή σεξουαλική ζωή. Το Grindr συνεχίζει να προωθεί στις ΗΠΑ μια πρωτοβουλία υγείας, που ονομάζεται Together TakeMeHome, η οποία επιτρέπει πλέον στα άτομα που χρησιμοποιούν το Grindr να παραγγέλνουν δωρεάν, κατ’ οίκον τεστ HIV με το πάτημα ενός κουμπιού.

Το Together TakeMeHome είναι μια συνεργασία μεταξύ του Grindr και πολλών κορυφαίων ιδρυμάτων υγείας, όπως των Emory University, Building Healthy Online Communities, NASTAD, OraSure, Signal και των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, 

Όσα άτομα μπαίνουν στο Grindr από τις ΗΠΑ θα βλέπουν πλέον ένα νέο κουμπί «Δωρεάν οικιακό τεστ HIV» στο κύριο μενού της εφαρμογής, με επιλογές διδασκαλίας, τόσο στα Αγγλικά όσο και στα Ισπανικά. Με ένα κλικ σε αυτό μπορούν να παραγγείλουν (περίπου μια διαδικασία δύο έως τριών λεπτών) και να λάβουν ένα κιτ OraQuick -εγκεκριμένο από τον FDA- μη συνταγογραφημένο τεστ, που λειτουργεί με το πέρασμά του από τα ούλα μας. Το τεστ φτάνει στο σπίτι μέσα σε τρεις έως πέντε ημέρες μετά την παραγγελία και τα αποτελέσματα είναι έτοιμα μέσα σε 20 λεπτά.

Δεδομένου ότι ο HIV συνεχίζει να επηρεάζει άτομα που βρίσκονται σε queer κοινότητες περισσότερο από άλλες ομάδες σεξουαλικά ενεργών ατόμων, το Grindr αισθάνεται ιδιαίτερη ευθύνη να προωθήσει την πρόληψη και τη θεραπεία του HIV.

«Η πρόσβαση στο τεστ για τον HIV είναι ένας από τους μεγαλύτερους περιορισμούς στην καταπολέμηση της επίμονης επιδημίας του HIV», δήλωσε ο Jack Harrison-Quintana, διευθυντής για την ισότητα του Grindr, σε πρόσφατη ανάρτηση. «Πολλά άτομα που χρησιμοποιούν το Grindr αντιμετωπίζουν εμπόδια για τεστ που πρέπει να γίνουν αυτοπροσώπως, συμπεριλαμβανομένων των ωρών λειτουργίας των κλινικών, της μεταφοράς, του κόστους, των ανησυχιών για το απόρρητο και του φόβου της κρίσης. Τα τελευταία τρία χρόνια, το TakeMeHome έχει προσφέρει 125.000 κιτ τεστ HIV και περισσότερα από αυτά έχουν πάει σε γκέι, bi και τρανς ανθρώπους που χρησιμοποιούν το Grindr από οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα εφαρμογών γνωριμιών». 
Δες και αυτό!