Το Gay-SMR καταλαμβάνει το TikTok

02/08/2023
από
Ο απαλός ψίθυρος, το τσαλάκωμα του χαρτιού, τα νύχια που γρατζουνούν το μικρόφωνο…αυτά είναι μερικά μόνο από τα πολλά παραδείγματα ακουστικής διέγερσης στον λίγο παράξενο κόσμο του ASMR.

Μέχρι τώρα, πιθανότατα θα έχετε ακούσει για το παγκόσμιο φαινόμενο, το οποίο απέκτησε δημοτικότητα κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας της πανδημίας, όταν οι άνθρωποι έψαχναν σχεδόν τα πάντα με σκοπό να ευχαριστηθούν και να διασκεδάσουν στο σπίτι. Επίσης, ήταν ένας καλός τρόπος να αντιμετωπίσεις φυσικά τις αυπνίες που προκαλούσε το άγχος του κόβιντ.

Το ακρωνύμιο ASMR δηλώνει την Αυτόνομη Αισθητήρια Ανταπόκριση Μεσημβρινών και αναφέρεται στο συναίσθημα που νιώθουν οι άνθρωποι όταν παρακολουθούν διεγερτικά βίντεο. Πολλοί περιγράφουν το συναίσθημα ως «μυρμήγκιασμα» που διατρέχει τη σπονδυλική τους στήλη, ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι η παρακολούθησή τους μπορείς ακόμα και να τους κοιμίσει.

Τα βίντεο έχουν κατακλύσει το Youtube, το Instagram και το Twitter X εδώ και χρόνια, συγκεντρώνοντας κυριολεκτικά εκατομμύρια προβολές. Και έτσι, γεννήθηκε μια κουήρ υποκουλτούρα του ASMR, που εύστοχα ονομάστηκε «Gay-SMR».

Διάφορα άτομα ξεκίνησα να «παίρνουν» τους ακροατές μαζί τους σε ανατριχιαστικά (και υποτίθεται διεγερτικά) ταξίδια, όπως «ξενύχτια με τον καλύτερο γκέι φίλο σου», και «αγκαλιές με τον φίλο σου μετά τη δουλειά». Drag queens όπως η Alaska και η Katya, μπήκαν κι αυτές στον περίεργο κόσμο του ASMR, και οι beauty influencers μετέτρεψαν τα make-up tutorials τους σε ASMR ταξίδι.

Αλλά τώρα που το TikTok έχει γίνει η βασίλισσα των social media και μονοπωλεί τον χρόνο του κόσμου, το «Gay-SMR» έχει γίνει ακόμα πιο γνωστό. Η αναζήτηση του «Gay asmr» έχει λάβει πάνω από 39,7 εκατομμύρια προβολές στην εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης, πράγμα που σημαίνει ότι οι ψίθυροι, τα τσακίσματα και τα tappings είναι αρκετά διάσημα στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Για παράδειγμα, στο παρακάτω βίντεο του @thetomwho, μας ευχαριστεί η ψιθυριστή αφήγηση διάφορων ιστοριών με γκέι θεματικές, όπως το «χτύπημα» ενός μπουκαλιού αιθέριου ελαίου λεβάντας, η εφαρμογή κάποιου lip balm της Chanel και το ξύσιμο μαργαριταριών.

Όλα αυτά φυσικά, υπογραμμίζονται με σαγηνευτικές ψιθυριστές κουήρ φράσεις όπως «Yaaaas queeeen». Μας δίνει επίσης τον υπέροχο ήχο των δαχτύλων που ξεμπλέκουν τα μαλλιά μιας περούκας, προκαλώντας μας να θέλουμε περισσότερα.

@thetomwho

♬ original sound – Tom Who

Μερικά ακόμη βίντεο:

https://www.tiktok.com/@hina/video/7086629941546110250

Ο επόμενος χρήστης έχει σκοπό να ενθαρρύνει τους θεατές λέγοντας φράσεις όπως: «keep going until daddy says stop».

@blondieboyyy

Never give up 🙏❤️ #fypシ#vocals#lgbtq#asmr

♬ original sound – Blondie Boy

Το παρακάτω βίντεο αποτελεί role playing (συνηθισμένη ASMR πρακτική), κατά το οποίο ένας πελάτης θέλει να αγοράσει μια γκέι λάμα.

@julieta.asmr

GAYSMR DAY 1 🏳️‍🌈🏳️‍⚧️ #asmr#asmrthisorthat#asmrthisorthatchallenge#asmrroleplay#asmrlgbt#lgbt#wlw#queer#asmrtiktoks#asmrvideo#asmrsounds @Liam // Support the T 💗🫶🏼

♬ original sound – Julieta ASMR 🍒

«Lipstick lipstick lipstick», είναι το μόνο που ακούμε στο επόμενο και τελευταίο βίντεο, καθώς το άτομο δείχνει τα προϊόντα μακιγιάζ του.

@gayboysammy

♬ original sound – Sammy
Δες και αυτό!