Το Fox News κατηγορεί το Scrabble ότι είναι πολύ «woke»

15/04/2024
από
Πέντε εκνευρισμένοι παρουσιαστές του Fox News πιστεύουν ότι το δημοφιλές επιτραπέζιο παιχνίδι Scrabble είναι πολύ «woke» επειδή – εκτός από την απαγόρευση ρατσιστικών και αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ προσβολών – μια νέα έκδοση εστιάζει περισσότερο στη διασκέδαση, παρά στην ανταγωνιστική βαθμολογία.

Το δημοφιλές παιχνίδι κυκλοφόρησε πρόσφατα μια νέα ευρωπαϊκή έκδοση με την ονομασία Scrabble Together. Η νέα έκδοση επιτρέπει στους παίκτες να παίζουν σε ομάδες, προκαλεί τους παίκτες να συλλαβίσουν ορισμένα είδη λέξεων «στόχων» (όπως μια λέξη που περιέχει δύο ίδια γράμματα) και παρέχει συμβουλές για τη βελτίωση των δεξιοτήτων των παικτών. Η νέα έκδοση έχει επίσης στην κάτω πλευρά της το κλασικό ταμπλό του παιχνιδιού Scrabble, με τη χρωματική κωδικοποίηση της βαθμολογίας.

Η κατασκευάστρια εταιρεία του παιχνιδιού Mattel δημιούργησε την έκδοση αυτή αφού ανακάλυψε ότι οι millennials και οι Gen-Z παίκτες απολάμβαναν περισσότερο τη γλώσσα και την κοινωνικοποίηση του παιχνιδιού παρά την ανταγωνιστική βαθμολογία του.

«Το Scrabble έχει πραγματικά αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου ως ένα από τα πιο δημοφιλή επιτραπέζια παιχνίδια στην ιστορία και θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι το παιχνίδι θα συνεχίσει να είναι συμπεριληπτικό για όλους τους παίκτες», δήλωσε ο Ray Adler, αντιπρόεδρος και παγκόσμιος επικεφαλής παιχνιδιών της Mattel. «Για όποιο σκέφτηκε ποτέ “τα παιχνίδια λέξεων δεν είναι για μένα” ή ένιωσε λίγο εκφοβισμένος από το κλασικό παιχνίδι, η λειτουργία Scrabble Together είναι μια ιδανική επιλογή».

Η παρουσιάστρια του Fox News, Jeanine Pirro, ανακοίνωσε: «Το Scrabble αποβλακώνεται για τους woke», κατά τη διάρκεια ενός τμήματος της εκπομπής «The Five» στις 10 Απριλίου. Είπε ότι το παιχνίδι έχει μια «επιλογή χωρίς βαθμολογία, ώστε να μην πληγωθούν τα συναισθήματα κανενός», αλλά αυτό είναι κάπως παραπλανητικό – οι άνθρωποι μπορούν ακόμα να κερδίσουν και να χάσουν στο Scrabble Together.

«Έχουν αφαιρέσει ορισμένες λέξεις», δήλωσε η Pirro. «Απαγόρευσαν τις ρατσιστικές και ΛΟΑΤΚΙ προσβολές από τα τουρνουά, αλλά υπάρχουν επίσης νέες λέξεις, ξέρετε, με τις οποίες η woke γενιά θα αισθανόταν πολύ άνετα. Οπότε πρόκειται περισσότερο για wokeism, αυτό το νέο Scrabble, ή πρόκειται για … ADHD και το γεγονός ότι χρειάζονται φίλους και συμβουλές και δεν μπορούν να συλλαβίσουν;».

Η Jessica Tarlov, μία από τις πιο φιλελεύθερες συμπαρουσιάστριες του πάνελ, δήλωσε ότι είναι υπέρ της αφαίρεσης των προσβλητικών χαρακτηρισμών από το παιχνίδι, προσθέτοντας: «Νομίζω ότι όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε σε αυτό».

Δύο μέλη του πάνελ απάντησαν: «Όχι τόσο γρήγορα!», και «Πρόσεχε, Jessica».

Στη συνέχεια, η Tarlov είπε ότι πιστεύει πως η Mattel ήθελε απλώς να δημιουργήσει μια «πιο ελαφριά εκδοχή», επειδή «το Scrabble μπορεί να είναι ένα σκληρό παιχνίδι».

Ο συμπαρουσιαστής Greg Gutfeld απάντησε: «Το ίδιο και η ζωή!», προτού παραδεχτεί ότι δεν έχει παίξει ποτέ Scrabble.

Στη συνέχεια είπε: «Το να παίζεις ένα παιχνίδι χωρίς βαθμολογία -ακόμα και αν είσαι χάλια σε κάτι- είναι τόσο αντί-ανθρώπινο. Είναι σαν το σκοράρισμα να είναι μέρος του DNA σας. Ξέρεις; Το σκοράρισμα είναι μέρος του DNA σου. Πρέπει να κρατάς λογαριασμό!

«Είμαι ο χειρότερος τενίστας στον κόσμο… Μου αρέσει να κρατάω σκορ όταν παίζω τένις, ακόμα και όταν χάνω 6-0, γιατί έχω ανάγκη να κρατάω σκορ».

Η Pirro πρόσθεσε: «Εκπλήσσομαι που αυτό το νέο Scrabble δεν συνοδεύεται από τέσσερα τρόπαια, ώστε όλοι να νιώθουν ότι κέρδισαν».
Δες και αυτό!