Το φιλί του Ncuti Gatwa και του Jonathan Groff στο «Doctor Who»

10/06/2024
από
Ο Ncuti Gatwa και ο Jonathan Groff γράφουν ιστορία στο τελευταίο επεισόδιο του «Doctor Who», ανταλλάσσοντας ένα παθιασμένο φιλί και σηματοδοτώντας την έναρξη του πρώτου ολοκληρωμένου γκέι ανδρικού ρομάντζου του Άρχοντα του Χρόνου.

Κάποιοι θαυμαστές το περίμεναν: με τον κουήρ τηλεοπτικό συγγραφέα Russell T Davies να έχει αναλάβει το τιμόνι της νέας σεζόν του «Doctor Who» και με έναν κουήρ ηθοποιό να έχει αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, φαινόταν αναπόφευκτο.

Τώρα, είναι επίσημο. Ο Doctor του Gatwa είναι ερωτευμένος με έναν άντρα, και αυτός ο άντρας είναι ο μυστηριώδης χαρακτήρας του Rogue, του γκέι ηθοποιού του «Glee», Jonathan Groff.

Στο τελευταίο επεισόδιο, το οποίο κυκλοφόρησε το Σάββατο, ο Doctor του Gatwa και η βοηθός του, Ruby Sunday (Millie Gibson), προσγειώνονται στην εποχή του Regency (1811-1820) σε στυλ Bridgerton, εν μέσω ενός χορού.

Καθώς ο Groff, που υποδύεται τον αινιγματικό Rogue, κοιτάζει την αίθουσα χορού από ένα μπαλκόνι, ο Doctor γοητεύεται αμέσως. Η ομοερωτική ένταση είναι αισθητή.

Καθώς ο Rogue προσκαλεί τον πιο διάσημο εξόριστο του Gallifrey πίσω στο διαστημόπλοιό του, ο Doctor σύντομα συνειδητοποιεί ότι ο νέος του φίλος είναι σίγουρα λίγο κουήρ. Το διαστημόπλοιό του είναι συνδεδεμένο με ένα ηχοσύστημα και φαίνεται ότι το τελευταίο τραγούδι που άκουγε ήταν η τεράστια επιτυχία της Kylie Minogue, «Can’t Get You Out Of My Head».

Αφού πείσει τον Rogue ότι δεν είναι η απειλή που φαίνεται, ο Doctor τον ανακρίνει για το ποιον έχασε στη ζωή του, υπονοώντας ότι ο κυνηγός είχε κάποτε έναν άνδρα σύντροφο.

«Ταξιδεύαμε μαζί, περνούσαμε καλά», λέει ο Rogue. «Μετά ήρθε μια μέρα και στο τέλος αυτής της ημέρας, τον έχασα».

Από εκεί και πέρα, το θυελλώδες ειδύλλιό τους επιταχύνει τους ρυθμούς του, καθώς το δίδυμο σκέφτεται να τα παρατήσει όλα και να ταξιδέψει μαζί στο χρόνο και το διάστημα.

«Όταν βγούμε και οι δύο από αυτό, ας τσακωθούμε στα αστέρια», προτείνει ο Δόκτωρ, πριν πάνε για ένα φιλί – το οποίο διακόπτεται από την προειδοποίηση του Τάρντις για τον κίνδυνο που εκτυλίσσεται.

Καθώς τα τερατώδη πλάσματα που ονομάζονται Chuldur δημιουργούν χάος στον βραδινό χορό, ο Doctor αντιμετωπίζει μια απόφαση που θα μπορούσε να τον οδηγήσει στο να χάσει έναν από τους πιο στενούς του συμμάχους.

Αλλά είναι ο Rogue που πετάγεται για να σώσει την κατάσταση. Πριν το κάνει αυτό, σφραγίζει την αγάπη του για τον Doctor με ένα αρκετά μακροσκελές φιλί, γράφοντας ιστορία και δίνοντας στον Doctor το πρώτο του γκέι, ρομαντικό φιλί.

Οι οπαδοί του «Doctor Who» θα θυμούνται ότι ο Άρχοντας του Χρόνου έχει ξανά δείξει παρόμοια σκηνή, στο «The Parting Of The Ways», το 2005, όταν ο Captain Jack Harkness, τον οποίο υποδύεται ο John Barrowman, αποχαιρετά τον Doctor με ένα φιλί στα χείλη.

Τώρα όμως, παρακολουθούμε το πρώτο ολοκληρωμένο γκέι ειδύλλιο της σειράς, την οποία μπορείτε να βρείτε στο Dinsey+.
Δες και αυτό!