Ο ηθοποιός, παραγωγός και ακτιβιστής Έλλιοτ Πέιτζ ανακοίνωσε τα νέα για τα απομνημονεύματά του, με τίτλο “Pageboy”, τα οποία πρόκειται να κυκλοφορήσουν το επόμενο καλοκαίρι.

«Το να γράψω ένα βιβλίο, το είχα σκεφτεί  μερικές φορές όλα αυτά τα χρόνια, αλλά ποτέ δεν ένιωθα, ότι ήταν η σωστή στιγμή και ειλικρινά, δεν ήταν δυνατό», έγραψε ο Έλλιοτ Πέιτζ στο Instagram, σε μια ανάρτηση που αποκάλυψε το εξώφυλλο. «Μόλις που προλάβαινα να καθίσω και να επικεντρωθώ αρκετά, για να ολοκληρώσω ένα τέτοιο έργο. Επιτέλους, μπορώ να είμαι ο εαυτός μου, σε αυτό το σώμα. Έτσι, έγραψα ένα βιβλίο για την ιστορία μου.»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @elliotpage

 «Βγαίνει τον επόμενο Ιούνιο, και είμαι τόσο ενθουσιασμένος, που θα μοιραστώ τώρα το εξώφυλλό του μαζί σας», συνέχισε. «Σε πολλές στιγμές της ζωής μου, ένιωθα αφόρητο να βρίσκομαι μπροστά σε μια κάμερα, αλλά το να κάνω αυτό το εξώφυλλο με την καταξιωμένη φωτογράφο Catherine Opie ήταν μια χαρούμενη εμπειρία που δεν θα ξεχάσω ποτέ».

«Οι τρανς άνθρωποι αντιμετωπίζουν αυξανόμενες επιθέσεις, από σωματική βία μέχρι την απαγόρευση της υγειονομικής περίθαλψης, και η ιδιότητά μας ως ανθρώπων «συζητείται» τακτικά στα μέσα ενημέρωσης», πρόσθεσε. «Η πράξη της γραφής, της ανάγνωσης, και της δημοσιοποίησης του πλήθους των εμπειριών μας είναι ένα σημαντικό βήμα, για να αντισταθούμε σε όσους θέλουν να μας φιμώσουν και να μας βλάψουν. Τα βιβλία με βοήθησαν, με έσωσαν ακόμη, οπότε ελπίζω ότι αυτό μπορεί να βοηθήσει κάποιο άτομο να αισθάνεται λιγότερο μόνο, να αισθάνεται ότι το βλέπουν, ανεξάρτητα από το ποιο είναι ή το μονοπάτι που βρίσκεται».

Ο Πέιτζ έχει μεγάλη ιστορία να πει. Άρχισε να παίζει ως ηθοποιός στον Καναδά σε ηλικία δέκα ετών και στα είκοσί του πρωταγωνίστησε σε ταινίες, όπως το “Hard Candy” και το “Juno”, το τελευταίο από τα οποία του χάρισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ. Συνέχισε να συμμετέχει σε μεγάλα έργα, συμπεριλαμβανομένων των ταινιών “X-Men”, όπου έγινε αντικείμενο ομοφοβικού εκφοβισμού από τον σκηνοθέτη Brett Ratner. Το 2014, έκανε coming out ως γκέι, όντας ένας από τους δημοφιλέστερους σταρ του Χόλιγουντ που το έκανε. Τον Δεκέμβριο του 2020, ο Πέιτζ έκανε ξανά coming out, αυτή τη φορά ως τρανς, αποκαλύπτοντας ότι το όνομά του είναι Έλλιοτ. Λίγους μήνες αργότερα, ο Πέιτζ έγινε ο πρώτος τρανς άνδρας που βρέθηκε στο εξώφυλλο του Time.

Ο Πέιτζ έδωσε έμπνευση και επηρέασε σε μια ολόκληρη γενιά κουήρ ηθοποιών και θαυμαστών. Το βιβλίο του, “Pageboy”, θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία και θα είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο από τις 6 Ιουνίου 2023. Μπορείτε να το προπαραγγείλετε στο ElliotPageBook.com.