Το Discord απαγόρευσε το misgendering και το deadnaming

13/12/2023
από
Η social media εφαρμογή Discord, ενημέρωσε την πολιτική της για τη ρητορική μίσους, απαγορεύοντας το misgendering και το deadnaming.

Η πλατφόρμα, που είναι δημοφιλής μεταξύ των gamers, ενημέρωσε την πολιτική της, και όχι μόνο απαγόρευσε τις δυο κακοποιητικές και τρανσφοβικές πρακτικές, αλλά εφάρμοσε και ένα σύστημα προειδοποίησης για να βοηθήσει στην επιβολή αυτών των πολιτικών.

Η εταιρία έγραψε στη σελίδα της: «Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε, να κοινοποιείτε προσβολές που υποβαθμίζουν και υποτιμούν άτομα ή ομάδες. Αυτό περιλαμβάνει το deadname και το misgendering ενός τρανς ατόμου».

Εκπρόσωποι της εταιρίας δήλωσαν στο PinkNews ότι είχαν ήδη κάνει μια εσωτερική ενημέρωση της πολιτικής τους το 2022, πριν τις δημοσιεύσουν αυτόν τον μήνα.

«Ως μέρος των συνεχόμενων προσπαθειών μας για να επιβεβαιώσουμε ότι το Discord παραμένει ένα ασφαλές και ευχάριστο μέρος για τα άτομα, συνεχώς αξιολογούμε πιθανά προβλήματα και ενημερώνουμε τις πολιτικές μας», είπαν.

Συμπλήρωσε ότι πολύ συχνά δουλεύουν με οργανώσεις ώστε να σιγουρεύουν ότι οι πολιτικές τους συμβαδίζουν με τις ανάγκες της κοινωνίας.

Η ΛΟΑΤΚΙ+ οργάνωση GLAAD καλωσόρισε τις αλλαγές, τονίζοντας ότι το επιτηδευμένο misgendering και deadnaming αποτελούν ρητορική μίσους.

Επίσης, το Discord εφαρμόζει ένα σύστημα προειδοποίησης για χρήστες που δεν ακολουθούν τους κανόνες, με σκοπό την εκπαίδευση τους.
Δες και αυτό!