Η μυθοπλασία συναντά την τεχνική του θεάτρου-ντοκουμέντου με τους ηθοποιούς επί σκηνής να στέλνουν ένα δυνατό μήνυμα.

Η Ομάδα Θέατρου ΑΤΟΝΑλ και η Σοφία Μαραθάκη παρουσιάζουν «Το δάσος» στην Πειραιώς 260 στις 11 και 12 Ιουλίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2021.

Μήπως η «ειρηνική» συνύπαρξη του ανθρώπου με τη φύση εξελίσσεται σε μια από τις ουτοπίες του 21ου αιώνα; Με νωπές ακόμα τις αποκαρδιωτικές εικόνες των πυρκαγιών στον Αμαζόνιο και στην Αυστραλία, η Σοφία Μαραθάκη, επιστρέφει στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και δημιουργεί μια παράσταση με ιδιαίτερη ευαισθησία.

Αντλώντας εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα «Άνθρωποι του δάσους» της γνωστής, από το ”Brokeback Mountain”, Annie Proulx, η Σοφία Μαραθάκη προτείνει, με οπτικοακουστικό υλικό από συνεντεύξεις δασολόγων, βιολόγων και άλλων επιστημόνων, ένα ολικό αφήγημα για την ιστορία του δάσους και την επιτακτική ανάγκη προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Η μυθοπλασία συναντά την τεχνική του θεάτρου-ντοκουμέντου με τους ηθοποιούς Τζωρτζίνα Δαλιάνη, Ελεάνα Καυκαλά, Νέστορα Κοψιδά, Σοφία Μαραθάκη, Δημήτρη Πασσά, Γιώργο Σύρμα και Κωνσταντίνο Παπαθεοδώρου επί σκηνής να στέλνουν ένα δυνατό μήνυμα, μια ηχηρή προειδοποίηση για το ζοφερό μέλλον που μας περιμένει αν δεν αγκαλιάσουμε την οικολογία.

Η Σοφία Μαραθάκη γεννήθηκε στο Λονδίνο. Είναι απόφοιτη της Δραματικής Σχολής Αθηνών «Γιώργος Θεοδοσιάδης», του Central School of Speech and Drama του Λονδίνου (Μ.Α Acting), του Middlesex University του Λονδίνου (Μ.Α Theatre Directing). Φοίτησε στο Εργαστήρι Υποκριτικής και Σκηνοθεσίας της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου (καλλιτεχνική διεύθυνση Στάθη Λιβαθινού) και στο Εργαστήρι Φωνητικής Τέχνης του Σπύρου Σακκά.

Οι παραστάσεις της ομάδας Θεάτρου ΑΤΟΝΑλ έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού και της κριτικής («Γενικός Γραμματεύς» – Πειραματική Σκηνή Εθνικού Θεάτρου 2016, «Ο Φίλιπ Γκλας αγοράζει μια φραντζόλα ψωμί» Θέατρο 104-2015, «Η φαλακρή τραγουδίστρια» – Θέατρο Τέχνης-2019 κ.α. ). Στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου έχει παρουσιάσει το 2106 το ”La Dispute”, μια παράσταση βασισμένη στη Φιλονικία του Μαριβώ.

*Cover photo: ©Andrea Bonetti


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ