Το “coming out” θέλει να ποινικοποιήσει τώρα η Ρωσία

27/10/2015

Ένα νομοσχέδιο το οποίο θα καθιστά το δημόσιο “coming out” αξιόποινη πράξη είναι η νέα σύλληψη του ρωσικού κοινοβουλίου.

Εμπνευστές αυτού του νέου νομικού ευφυολογήματος είναι οι βουλευτές Ivan Nikitchuk και Nikolay Arefyev, οι οποίοι προτείνουν χρηματικά πρόστιμα ($64-$80) και ποινή φυλάκισης μέχρι 15 μέρες σε κάθε άτομο που “τολμήσει να προβάλλει τον σεξουαλικό του προσανατολισμό δημόσια”.

Να θυμίσουμε εδώ τις πρόσφατες δηλώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος υποστήριξε ότι η LGBT κοινότητα δεν υφίσταται καμία διάκριση στη Ρωσία!

 

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!