Το “Bottoms” είναι η ιδανική κωμωδία για τη νέα κουήρ γενιά

0
323
Το Bottoms είναι η λεσβιακή κωμωδία που όλα περιμέναμε! Σε σενάριο της Rachel Sennott και της Emma Seligman και σε σκηνοθεσία της Seligman, το Bottoms είναι μια κουήρ ταινία ενηλικίωσης, και μια πλατφόρμα για μερικές από τις πιο αστείες και ταλαντούχες ηθοποιούς του Χόλιγουντ αυτήν τη στιγμή.

Η ταινία ακολουθεί δύο κουήρ έφηβες – την PJ (Sennott) και την Josie (Ayo Edebiri) – οι οποίες είναι τόσο καυλωμένες και αντιδημοφιλείς που θα κάνουν ώστε να τις προσέξουν οι μαζορέτες του σχολείου, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ξεκινήσουν ένα fight club μόνο για κορίτσια.

Από εκεί και πέρα, πρόκειται για ένα ξέφρενο ξεφάντωμα με αιματοβαμμένα πρόσωπα, βίαιους καβγάδες, πολλές έφηβες, ημι-καταζητούμενες λεσβίες, μια απόπειρα δολοφονίας, και σχολικές αταξίες.

Αν νομίζετε ότι η υπόθεση ακούγεται υπερβολική, έχετε δίκιο. Το Bottoms δεν συγκρατείται από τη λογική ή τις συμβατικές μορφές αφήγησης – αν κάτι είναι αστείο ή σέξι και πρέπει να συμβεί, απλά συμβαίνει χωρίς να χρειάζεται κάποια εξήγηση.

Ίσως αυτή η ταινία να μην είναι για όλα καθώς και το αν σας αρέσει εξαρτάται από το είδος του χιούμορ σας αλλά και του γούστου σας. Ωστόσο, αυτό ίσως να κάνει την ταινία πιο δυνατή όσο περνάει ο καιρός. Οι καλύτερες κωμωδίες είναι αυτές που προκαλούν συζητήσεις και διχασμό όταν πρωτοβγαίνουν.

Η Sennott είναι εξαιρετική στον ρόλο της εγωίστριας PJ. Πολλές από τις ατάκες της μοιάζουν τόσο δικές της που δεν μπορείς να φανταστείς άλλη ηθοποιό να τις λέει (και αυτό είναι λογικό, αφού είναι αυτή που τις έγραψε). Η Edebiri (την οποία πολλοί γνωρίζουν από το The Bear, το Abbott Elementary και το Theater Camp) ήταν ένα από τα breakout stars της χρονιάς, και είναι και πάλι καταπληκτική σε αυτή την ταινία. Δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορεί να κάνει.

Μαζί με αυτές τις δύο εμφανίζονται και ο Nicholas Galitzine (Red, White & Royal Blue) ως ο star του ποδοσφαίρου Jeff, η Ruby Cruz (Willow) ως η ταλαιπωρημένη third wheel της PJ και της Josie, η Hazel, και ο πρώην αστέρας του NFL Marshawn Lynch, ο οποίος αναμφίβολα έχει μερικές από τις πιο αστείες ατάκες της ταινίας.

Ειλικρινά, όμως, η ταινία αξίζει μόνο και μόνο για να δείτε νεαρές γυναίκες να μαλώνουν κανονικά. Υπάρχει μια κουήρ γοητεία στον (σου)ρεαλισμό της απεικόνισης αυτών των εφήβων. Επίσης, αυτό το είναι το κουήρ gaze.

Η πρώτη ταινία της Emma Seligman, Shiva Baby, αφήνει πιο έντονη συναισθηματική εντύπωση, αλλά το Bottoms της δίνει την ευκαιρία να εξελίξει τις κωμικές της ικανότητες.