Το BBC για τη συνέντευξη στον Andrew Scott που προκάλεσε αντιδράσεις

26/02/2024
από
Το BBC δήλωσε ότι η συνέντευξή που πήρε στον Andrew Scott στα βραβεία BAFTA, η οποία χαρακτηρίστηκε «αηδιαστική», «δεν είχε σκοπό να προσβάλει».

Στα κινηματογραφικά βραβεία BAFTA ο Scott, ο οποίος μιλάει ανοιχτά για τη σεξουαλική του ταυτότητα, προσεγγίστηκε από τον δημοσιογράφο του BBC Colin Paterson, για μια συνέντευξη.

Ο Paterson ξεκίνησε τη συνέντευξη ρωτώντας τον Scott αν γνωρίζει τον Ιρλανδό ηθοποιό Barry Keoghan. «Γνωρίζω τον Barry, ναι», απάντησε ο Scott.

Στη συνέχεια, ο δημοσιογράφος συνέχισε να ρωτά ποια ήταν η αντίδραση του Scott στην τελική σκηνή του Saltburn, στην οποία ο Keoghan χορεύει γυμνός στο σπίτι υπό τους ήχους του Murder on the Dancefloor της Sophie Ellis-Bextor.

Παρά το γεγονός ότι ο Scott δεν ήθελε να «κάνει spoiler σε κανένα», ο Paterson συνέχισε να τον ρωτάει σχετικά με τη σκηνή.

«Γίνεται πολύς λόγος για τα προσθετικά, πόσο καλά τα ξέρεις;», ρώτησε. Σε αυτό, ο Scott απλά αποχώρησε από τη συνέντευξη. «Πάρα πολύ;», ρώτησε τελικά ο δημοσιογράφος.

Την Παρασκευή (23 Φεβρουαρίου), το BBC εξέδωσε ανακοίνωση ως απάντηση στις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι ερωτήσεις του Paterson προς τον ηθοποιό, ο οποίος παρευρέθηκε στην τελετή για να υποστηρίξει την ταινία του «Άγνωστοι μεταξύ μας».

«Η ερώτησή μας προς τον Andrew Scott είχε σκοπό να είναι μια ανάλαφρη αποτύπωση της συζήτησης γύρω από τη σκηνή και δεν είχε ως στόχο να προσβάλει», είπε ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας.

Το BBC επιβεβαίωσε ότι τόσο η Ellis-Bextor όσο και η σκηνοθέτης της ταινίας, Emerald Fennell, δέχθηκαν παρόμοιες ερωτήσεις.

«Δεχόμαστε, ωστόσο, ότι η συγκεκριμένη ερώτηση που τέθηκε στον Andrew Scott ήταν λανθασμένη. Αφού μίλησε με τον Andrew στο χαλί, ο δημοσιογράφος μας, αναγνώρισε στον αέρα ότι η ερώτησή του μπορεί να ήταν τραβηγμένη και ότι λυπάται αν αυτό συνέβη».

Στο X, ο κόσμος έσπευσε να καταφερθεί εναντίον του BBC, με τον συνάδελφο ρεπόρτερ Alex Gilston στο Film Focus Online να γράφει ότι οι ερωτήσεις που τέθηκαν στον Scott ήταν «ειλικρινά αηδιαστικές».

«Περίεργη ενέργεια από τον δημοσιογράφο», ανέφερε ένας άλλος χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. «Η ερμηνεία του Andrew Scott είναι πραγματικά εκπληκτική και θα έπρεπε να είχαν μιλήσει γι’ αυτό».
Δες και αυτό!