Το Αμερικανικό ΛΟΑΤΚ+ Μουσείο αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα

06/07/2021
από
Αμερικανικό ΛΟΑΤΚ+ Μουσείο
Αμερικανικό ΛΟΑΤΚ+ Μουσείο

Το New-York Historical Society, ένα μουσείο και μια βιβλιοθήκη αφιερωμένη στην αφήγηση των ιστοριών της μεγαλύτερης πόλης της Αμερικής, ανακοίνωσε μια σημαντική επέκταση, η οποία θα περιλαμβάνει έναν ολόκληρο όροφο αφιερωμένο στο επερχόμενο Αμερικανικό ΛΟΑΤΚ+ Μουσείο.

Η προσθήκη στο κτίριο του Historical Society στο Upper West Side του Μανχάταν θα προσθέσει 6.500 τετραγωνικά μέτρα επιπλέον με αίθουσες διδασκαλίας, γκαλερί, χώρους μελέτης συλλογών, αλλά και μια «υπερσύγχρονη συμπαγή εγκατάσταση αποθήκευσης». Μόλις ολοκληρωθεί, ο τέταρτος όροφος θα γίνει το Αμερικανικό ΛΟΑΤΚ+ Μουσείο, το οποίο ετοιμάζεται ήδη εδώ και τουλάχιστον τέσσερα χρόνια.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με το κορυφαίο μουσείο ιστορίας της Νέας Υόρκης για να χτίσουμε ένα νέο μουσείο αφιερωμένο στην εξερεύνηση και τον εορτασμό του πλούτου και της ποικιλομορφίας της ΛΟΑΤΚ+ ιστορίας και του πολιτισμού στην Αμερική», δήλωσε ο Richard Burns, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Αμερικανικού ΛΟΑΤΚ+ Μουσείου.

«Ο σεβασμός και η αυστηρότητα με την οποία η Νέα Υόρκη προσέγγισε αυτήν τη διαδικασία, συμπεριλαμβανομένης της διαβούλευσης με τις τοπικές κοινότητες, αντικατοπτρίζει τη δική μας δέσμευση να οικοδομήσουμε μια στοχαστική, φιλόξενη, κουήρ και περιεκτική εμπειρία για τα άτομα που μας επισκέπτονται και για εκείνα με τα οποία συνεργαζόμαστε. Ανυπομονούμε να ζωντανέψουμε ένα δυναμικό νέο μουσείο μέσα σε αυτό το αγαπημένο, σεβαστό και αναπτυσσόμενο ορόσημο της Νέας Υόρκης.»

Η επέκταση σχεδιάζεται από τη διάσημη εταιρεία Robert A.M. Stern Architects, με εργασίες που αναμένεται να ξεκινήσουν τον επόμενο χρόνο.

Το Αμερικανικό ΛΟΑΤΚ+ Μουσείο, στου οποίου το διοικητικό συμβούλιο περιλαμβάνονται αξιοσημείωτα κουήρ άτομα από τον χώρο του ακτιβισμού, όπως οι Urvashi Vaid, Tiq Milan και Benj Pasek, περιγράφει την αποστολή του ως εξής:

«Το Αμερικανικό ΛΟΑΤΚ+ Μουσείο διατηρεί, διερευνά και γιορτάζει τις δυναμικές ιστορίες και τον πολιτισμό των λεσβιών, των ομοφυλόφιλων, των αμφιφυλόφιλων, των τρανς και των κουήρ ανθρώπων, καθώς και των αναδυόμενων και γειτονικών ταυτοτήτων μεταξύ των κοινοτήτων μας. Χρησιμοποιώντας εκθέσεις και προγράμματα, επιδιώκουμε να προωθήσουμε τη ΛΟΑΤΚ+ ισότητα μέσω του φαινομένου των κινημάτων κοινωνικής δικαιοσύνης, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, της φυλής, του φύλου, της τάξης, της μετανάστευσης και της αναπηρίας.

Οραματιζόμαστε έναν κόσμο στον οποίο όλοι οι άνθρωποι εργάζονται και βιώνουν τη χαρά της απελευθέρωσης.»

Η ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του μουσείου δεν έχει ακόμη καθοριστεί.
Δες και αυτό!