Το 1/3 της Πολωνίας δηλώνει πως ζει “απαλλαγμένο από τη LGBT ιδεολογία”

0
30

Tο ένα τρίτο της Πολωνίας δηλώνει πως ζει “απαλλαγμένο από τη LGBT ιδεολογία”, καθώς οι δήμοι της χώρας καλούνται να υπογράψουν ένα ομοφοβικό ψήφισμα κατά της “LGBT προπαγάνδας”. 

Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 100 δήμοι υποστηρίζουν ότι αποτελούν “LGBT-free” περιοχές. Μάλιστα, οι τοπικές αρχές των περιοχών αυτών δεσμεύονται να απέχουν από πράξεις που ενθαρρύνουν την ανοχή και να αποφεύγουν την παροχή οικονομικής βοήθειας σε ΜΚΟ που εργάζονται για την προώθηση της ισότητας.

Οι ακτιβιστές της χώρας αποφάσισαν να δημιουργήσουν έναν “χάρτης μίσους” για να αποτυπωθεί το σύνολο των περιοχών που έχουν υπογράψει το ψήφισμα, καλύπτοντας μια έκταση μεγαλύτερη από το μέγεθος της Ουγγαρίας.

Η έκταση αυτή εξακολούθησε να μεγαλώνει ακόμη και μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να καταδικάσει με ψήφισμα, τον περασμένο Δεκέμβριο, την ομοφοβική αυτή πολιτική της Πολωνίας.

Οι ευρωβουλευτές περιέγραψαν τα μέτρα ως μέρος ενός “ευρύτερου πλαισίου επιθέσεων εναντίον της LGBT κοινότητας στην Πολωνία, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η αυξανόμενη ομιλία μίσους από τους δημόσιους και εκλεγμένους αξιωματούχους και τα δημόσια μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς και επιθέσεις και απαγορεύσεις στις πορείες υπερηφάνειας και δράσεις όπως το Rainbow Friday.

Κάλεσαν την Πολωνία να “καταδικάσει τις διακρίσεις αυτές και να ανακαλέσει ψηφίσματα που επιτίθενται στα LGBT δικαιώματα”. Ανέθεσε μάλιστα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διασφαλίσει ότι τα κονδύλια της ΕΕ “δεν θα χρησιμοποιούνται για διακρίσεις”.

Η Ευρώπη αδειάζει την Πολωνία για την ομοφοβία της

Ο ηγέτης του κόμματος PIS, Jaroslaw Kaczyński, κατάφερε να κερδίσει τις τελευταίες εκλογές με μια εκστρατεία που επικεντρώθηκε στην ομοφοβία. Οι πρώτοι δήμοι άρχισαν να υπογράφουν το ψήφισμα κατά της «ΛΟΑΤ προπαγάνδας» τον Μάρτιο του 2019.

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected] Cu!