Μια αίτηση ανέβηκε πριν από λίγες μέρες στο διαδίκτυο, με αφορμή το τρέιλερ της ταινίας Ζοοlander 2. Η αίτηση ζητά από τον κόσμο να μποϊκοτάρει την ταινία στην οποία πρωταγωνιστή ο Μπεν Στίλερ, αφού – όπως αναφέρεται – “υποστηρίζει επιβλαβείς και επικίνδυνες αντιλήψεις και προσβάλει την queer κοινότητα στο σύνολό της.”

Αφορμή για όλο αυτό στάθηκε η σκηνή που ο ηθοποίος Μπένεντικτ Κάμπερμπατς (υποδύεται τον Αll) και μιλάει με τον Μπεν Στίλερ (Ντέρεκ Ζουλάντερ) και τον Οουεν Γουίλσον (Χανς.

«Είσαι αρσενικό ή θηλυκό μοντέλο», ρωτάει ο Στίλερ τον Μπένεντικτ με τον 2ο να απαντά « Όλα είναι όλα». Στη συνέχεια ο Γουίλσον ακούγεται να λέει : «Νομίζω ότι σε ρωτάει αν έχεις χοτ ντογκ ή κουλούρι»;

Η Sarah Rose, που δημιούργησε την αναφορά , γράφει : «O χαρακτήρας του Cumberbatch σαφώς απεικονίζεται ως μια υπερβολική, γελοία παρωδία ανδρόγυνου/τρανς…”

Μέχρι στιγμής περισσότερα από 7900 άτομα έχουν υπογράψει την αίτηση.

 

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected] Cu!