“Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικα;” στο Onassis Channel στο YouTube

10/06/2024
από
“Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικα;”: Μια ψηφιακή συζήτηση χωρίς λογοκρισία στο Onassis Channel στο YouTube. Online Πρεμιέρα 11.06.2024 | Onassis Channel στο YouTube | 20:00.

Δείτε το τρέιλερ:

«Με ενδιαφέρει πολύ η μουσική. Και η ιστορία της μουσικής είναι η ιστορία των ναρκωτικών. Πάντα ήταν.»
– Simon Critchley, Φιλόσοφος, συγγραφέας

«Θα έχει ενδιαφέρον να κάνεις ένα ρέιβ που να είναι όλοι sober. Ή να πας σε ένα πανηγύρι που πίνουν μόνο νερό. Η τάση του ανθρώπου να ενισχύει μία εμπειρία δεν νομίζω ότι θα σταματήσει ποτέ..»

– Δημήτρης Παπαϊωάννου, Creative Director and Music Specialist for _&Beyond

Ψυχολόγοι, ψυχοθεραπευτές, φαρμακολόγοι, κοινωνιολόγοι, φιλόσοφοι, ανθρωπολόγοι και καλλιτέχνες δίνουν απαντήσεις και προκαλούν νέα ερωτήματα γύρω από τις ψυχεδελικές ουσίες, τα μανιτάρια και την ψυχική υγείας. Το νέο επεισόδιο της σειράς “SocietyUncensored” με τίτλο «Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά» κάνει πρεμιέρα στο OnassisChannel στο YouTube.

Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά σήμερα; Είναι ασφαλή; Τι κινδύνους ελλοχεύει η χρήση τους; Πώς από τους μύθους, που έλεγαν για «δράκους» και «ιπτάμενους ανθρώπους από τις ταράτσες», μιλάμε για την πανεπιστημιακή έρευνα πάνω σε θεραπείες για το άγχος, την κατάθλιψη και τα ψυχικά τραύματα; Πώς από ένα μέσο επικοινωνίας με τον κόσμο των πνευμάτων, το LSD «μετατρέπεται» σε microdosing, ένα κορπορατικό κόλπο που υποτίθεται ότι προσφέρει μεγαλύτερη δημιουργικότητα; Μπορούμε στη σύγχρονη εποχή, που περιστρέφεται γύρω από το άτομο, να πιστέψουμε πως, αν υπάρξουν μεγαλύτερες κοινότητες «ψυχοναυτών», μπορεί και ο κόσμος να γίνει καλύτερος;

Στo νέο επεισόδιο της σειράς Society Uncensored με τίτλο «Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;» που κάνει ψηφιακή πρεμιέρα την Τρίτη 11 Ιουνίου στο Onassis Channel στο YouTube, ψυχολόγοι, ψυχοθεραπευτές, φαρμακολόγοι, κοινωνιολόγοι, φιλόσοφοι, ανθρωπολόγοι και καλλιτέχνες δίνουν απαντήσεις και προκαλούν νέα ερωτήματα, σε μια ανοιχτή συζήτηση που είναι πιο ζωντανή και επίκαιρη από ποτέ. Μια συζήτηση που ρίχνει φως στην αλήθεια γύρω από τα ψυχεδελικά και καταρρίπτει τους μύθους. Μετά τους θεατές που την παρακολούθησαν ζωντανά στις 25 Απριλίου, στη Μικρή Σκηνή της Στέγης, γινόμαστε όλοι ενεργό μέρος της συζήτησης, παίρνοντας θέση πάνω θέματα πολύ ουσιαστικά που μιλούν για το εδώ και τώρα.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ:

Χριστίνα Δάλλα, Καθηγήτρια Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Λέανδρος Κυριακόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Δημήτρης Παπαϊωάννου, Creative Director and Music Specialist for _&Beyond

Μαρία Σχίζα, πρώην Επιστημονική Υπεύθυνη Τμήματος Οικογένειας Μονάδας Απεξάρτησης 18 Άνω/ΨΝΑ, Υποψήφια Ψυχαναλύτρια ΕΨΕ

Γιάννης Τακούσης, συνιδρυτής της Ελληνικής Εταιρείας Ενθεογόνων

Λάρα Ταμπακοπούλου, Σύμβουλος ψυχικής και συστημικής εξέλιξης

Συντονίζει ο Σταύρος Διοσκουρίδης.

Επιμέλεια: Σταύρος ΔιοσκουρίδηςΠάσκουα ΒοργιάΔημήτρης Θεοδωρόπουλος

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ/ΟΥΣΕΣ ΣΤΑ BINTEO ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ (Α-Ω):

Anthony Bossis, Καθηγητής Ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του New York University
Simon Critchley, Φιλόσοφος, συγγραφέας
Δρ. Gabor Maté, Ειδικός σε θέματα εθισμών, ομιλητής, συγγραφέας μπεστ σέλερ βιβλίων
Ελεάνα Μπασκούτα, Ανθρωπολόγος, εκτελεστική διευθύντρια της Ελληνικής Εταιρείας Ενθεογόνων


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ SOCIETY UNCENSORED;

Το “Society Uncensored” ξεκίνησε το 2020 ως σειρά ψηφιακών συζητήσεων της Στέγης, ως μια πηγαία ανάγκη να συζητήσουμε χωρίς λογοκρισία για όλα όσα μας απασχολούν στο «εδώ και τώρα», σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο. Κεντρικός πυρήνας το στρογγυλό τραπέζι, εκεί όπου άνθρωποι συναντιούνται για να συζητήσουν ανοιχτά και αδιαμεσολάβητα για όλα τα επίκαιρα και κρίσιμα ζητήματα της εποχής και της ελληνικής κοινωνίας. #BlackLivesMatter, Hate Speech, Γυναικοκτονίες, Ενεργοί Πολίτες, Αναπηρία, είναι μερικά από τα θέματα που έχουν συζητηθεί μεταξύ άλλων.

Με πάνω από 700.000 views στην πλατφόρμα του Onassis Channel στο YouTube, οι συζητήσεις προκάλεσαν σχόλια και αντιδράσεις, προβλημάτισαν και ευαισθητοποίησαν, άνοιξαν έναν γόνιμο διάλογο που συνεχίστηκε και συνεχίζεται στον φυσικό και στον ψηφιακό χώρο. Oι προβολές περιεχομένου των “Society Uncensored” συνολικά στα social media (μέσα από αποσπάσματα, trailers κ.λπ.) αγγίζουν τα 5.5 εκατομμύρια, ενώ τα σχόλια (σε YouTube και λοιπά social media σε περιεχόμενο σχετικό με το “Society Uncensored”) ξεπερνούν τα 16.000, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι η Στέγη, πιστή στην αποστολή της, πυροδοτεί συζητήσεις.

Πλέον, οι ψηφιακές συζητήσεις “Society Uncensored” πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία στη Στέγη και το κοινό μπορεί να τις παρακολουθήσει ζωντανά και να γίνει μέρος ενός γόνιμου διαλόγου μέσα από έναν κύκλο ερωταπαντήσεων με τους καλεσμένους ομιλητές.

Δείτε τα προηγούμενα επεισόδια

Διαβάστε περισσότερα για τη σειρά συζητήσεων Society Uncensored και δείτε τα βίντεο εδώ.

Ακούστε τα podcasts της σειράς Society Uncensored εδώ.

Onassis Channel στο YouTube

Το YouTube Channel του Ιδρύματος Ωνάση εκπέμπει από την Αθήνα και τη Νέα Υόρκη σε όλο τον κόσμο. Το Ίδρυμα Ωνάση ανεβάζει και μοιράζεται στο κανάλι του στο YouTube στιγμές, εικόνες, συζητήσεις, ήχους, συναισθήματα. Παραστάσεις, συναυλίες, podcasts, συναντήσεις, εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, virtual κινηματογραφικές πρεμιέρες, online μαθήματα. Η ψηφιακή σκηνή του Ιδρύματος Ωνάση φτιάχνει μια Στέγη σε κάθε σπίτι, σε ένα σημείο που δεν υπάρχει στον χάρτη, για να διασκεδάζει, να επιμορφώνει, να ενώνει, να ανοίγει συζητήσεις.


Πληροφορίες:

Που: Onassis Channel στο YouTube
Πρεμιέρα: 11.06.2024 | 20:00

Διαβάστε περισσότερα εδώ: onassis.org
Δες και αυτό!