Τι είναι το λεμφικό μασάζ και πώς βοηθά στην καταπολέμηση του οιδήματος;

12/02/2024
από
Το λεμφικό σύστημα είναι ένα σημαντικό μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος του ανθρώπινου σώματος και είναι υπεύθυνο για τη μεταφορά λεμφοκυττάρων, τον καθαρισμό των τοξινών και τη διακίνηση των λέμφων. 

Όταν το λεμφικό σύστημα δεν λειτουργεί σωστά μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα υγείας όπως κατακράτηση υγρών, αύξηση βάρους, αύξηση λίπους στην κοιλιακή χώρα καθώς και πεσμένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Η λεμφική αποσυμφόρηση μπορεί να επιτευχθεί μέσω του Λεμφικού Μασάζ. Το λεμφικό μασάζ είναι μία εξειδικευμένη τεχνική μασάζ που μειώνει το πρήξιμο που προκαλείται από την κατακράτηση υγρών. Το είδος αυτού του μασάζ απομακρύνει τις τοξίνες από τον οργανισμό, σμιλεύει το σώμα μας και βελτιώνει ορατά την λεγόμενη εικόνα «φλοιού πορτοκαλιού».

Τα οφέλη του λεμφικού μασάζ

Τα οφέλη είναι πολλά και οι ευεργετικές ιδιότητες για το σώμα το καθιστούν απαραίτητο για την έντονη καθημερινότητα μας.

Μείωση του πρηξίματος και της φλεγμονής. Το λεμφικό μασάζ διεγείρει την λεμφική ροή η οποία μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αίσθησης του πρηξίματος και του οιδήματος.
Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Με την ενίσχυση της λεμφικής ροής το σώμα μπορεί και αποβάλλει ευκολότερα τοξίνες και επιβλαβής μικροοργανισμούς με αποτέλεσμα να διατηρούμαστε υγιείς και δυνατοί.
Χαλάρωση και ανακούφιση από το στρες. Το λεμφικό μασάζ προσφέρει μια γενικότερη αίσθηση χαλάρωσης στο σώμα. Νιώθεις, λοιπόν, ανάλαφρος/η/ο και απαλλαγμένος/η/ο από το στρες της καθημερινότητας ενώ βελτιώνεται η αίσθηση συνεχούς κούρασης που νιώθεις.
Ενίσχυση της προσπάθειας απώλειας κιλών. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να χάσεις τα κιλά που επιθυμείς είναι μέσω της λεμφικής αποσυμφόρησης.

Μετά το τέλος των γιορτών η σκέψη back to reality αγχώνει και προβληματίζει πολλά από εμάς. Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας και στο σώμα σας και χαρίστε του ένα λεμφικό μασάζ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Οι ευεργετικές ιδιότητες, η αίσθηση ελαφρότητας και ανακούφισης καθώς και η μείωση του πρηξίματος που νιώθετε θα σας πείσουν να εντάξετε το λεμφικό μασάζ στην καθημερινότητα σας.

Επισκεφτείτε τα FIGURA CLINICA σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα και ενημερωθείτε αναλυτικά για τις προσφερόμενες θεραπείες μας στο πρόσωπο και επιλέξτε την κατάλληλη θεραπεία για εσάς και το δέρμα σας.

Instagram – Facebook
Δες και αυτό!