Θεσσαλονίκη: Αναβολή πήρε η δίκη των συλληφθέντων για την ομοτρανσφοβική επίθεση

22/03/2024
από
Σε δικαστήριο της Θεσσαλονίκης για να απολογηθούν βρέθηκαν σήμερα οι συλληφθέντες που κατηγορούνται για ομοτρανσφοβική επίθεση εναντίον δύο κουήρ ατόμων. Ωστόσο, η δίκη αναβλήθηκε για τις 31 Οκτωβρίου 2024. 

Δικάζονταν σήμερα οι εννιά ενήλικες κατηγορούμενοι για την επίθεση σε βάρος δύο κουήρ ατόμων στην πλατεία Αριστοτέλους. Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση έλαβε χώρα στις 10 Μαρτίου γύρω στις 22.30, όταν ομάδα αγνώστων (γύρω στα 150 άτομα) κινήθηκε απειλητικά εναντίον των δύο ατόμων. Κάποιοι εξ αυτών τους πέταξαν μπουκάλια και τους έφτυσαν.

Τώρα, κατηγορούνται για εξύβριση κατά συρροή με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, ενώ δύο από τους συλληφθέντες κατηγορούνται και για απόπειρα σωματικής βλάβης.

Συνολικά, για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχαν συλληφθεί 21 άτομα, αλλά τα 12 από αυτά ήταν ανήλικα και έτσι έχουν παραπεμφθεί σε δικαστήριο ανηλίκων.

Ωστόσο, σύμφωνα με την δικηγόρο των ατόμων που δέχθηκαν την επίθεση, η δίκη αναβλήθηκε για 31 Οκτωβρίου 2024. Μιλώντας στην κάμερα, η ίδια ευχαρίστησε την κοινωνία για τη στήριξη που έδειξαν προς τα δύο άτομα, ενώ εκείνα δήλωσαν ότι έχουν εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη.

https://www.facebook.com/watch/?v=402706069187280
Δες και αυτό!