Το Sims 4 κυκλοφόρησε μια νέα σειρά ενημερώσεων με περισσότερες δυνατότητες για τα avatar, ως μέρος της δωρεάν ενημέρωσης της 31ης Ιανουαρίου.

Το παιχνίδι προσομοίωσης ζωής προσφέρει προσαρμογές, όπως ουλές επέμβασης, binders  και εσώρουχα.

 Όλες αυτές οι νέες προσαρμογές είναι διαθέσιμες για έφηβα και ενήλικα Sims με ανδρικό ή θηλυκό σκελετό και μπορούν να βρεθούν στην κατηγορία Body and Face Accessories.

Αρκετές παίκτριες και παίκτες έχουν εκφράσει τη χαρά τους για τις προσθήκες στο Twitter, όπου τα νέα χαρακτηριστικά έχουν περιγραφεί ως ρεαλιστικά και απαραίτητα για την κουήρ αναπαράσταση.

 Η νέα ενημέρωση εισήγαγε, επίσης, νέες δυνατότητες σχετικά με την αναπηρία. Πρόσθετες προσαρμογές με θέμα την προσβασιμότητα, συμπεριλαμβανομένων ιατρικών φορητών συσκευών, όπως ακουστικά βαρηκοΐας και dexcom (συσκευές παρακολούθησης γλυκόζης), είναι επίσης διαθέσιμες με τη νέα ενημέρωση.

 Το Sims ήταν πάντα υπέρ της συμπερίληψης. Το 1999, ένα πρώιμο promo βίντεο για το παιχνίδι είχε δύο γυναίκες Sims να φιλιούνται. Με μία ενημέρωση το 2016 έδωσε τη δυνατότητα σε όλα τα φύλα να μπορούν να φορούν όλα τα ρούχα και αξεσουάρ.

 Κάθε επόμενη ενημέρωση συνέχισε να επεκτείνει τις επιλογές αναπαράστασης φύλου του παιχνιδιού. Πέρσυ εφαρμόστηκαν προσαρμόσιμες αντωνυμίες, μετά από ένα αίτημα για καλύτερη τρανς και non-binary αναπαράσταση, που συγκέντρωσε περίπου 22.000 υπογραφές.

Παρά το γεγονός ότι ορισμένες χώρες απαγόρευσαν το παιχνίδι, αναφέροντας το ΛΟΑΤΚΙ+ περιεχόμενό, ως λόγο για την απαγόρευση, οι δημιουργοί του The Sims συνέχισαν να ενστερνίζονται τη συμμετοχή σε ένα από τα μακροβιότερα franchise gaming όλων των εποχών.

Από την αρχική του κυκλοφορία πριν από περισσότερα από είκοσι χρόνια, το The Sims ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή της εκπροσώπησης. Με κάθε κυκλοφορία, οι σχεδιαστές συνεχίζουν να κάνουν προσαρμογές έχοντας κατά νου τις περιθωριοποιημένες κοινότητες και ανυπομονούμε να δούμε τι θα κάνουν στη συνέχεια.