Θανάσης Αλευράς για ισότητα στον γάμο: «Αυτά τα ζητήματα δεν χρειάζονται τη γνώμη της εκκλησίας ή της γειτονιάς»

29/01/2024
από
Καλεσμένος στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» βρέθηκε ο ηθοποιός Θανάσης Αλευράς, και μεταξύ άλλων σχολίασε το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο και τις ομοφοβικές αντιδράσεις της εκκλησίας.

Ο ηθοποιός τόνισε ότι αυτά τα ζητήματα δεν πρέπει να αφορούν την εκκλησία ή οποιοδήποτε άτομο δεν είναι άμεσα ενδιαφερόμενο, ενώ πρόσθεσε ότι «γελάει» με το επιχείρημα περί διάλυσης της οικογενειακής δομής.

«Ακούω ευχάριστα αυτή την συζήτηση. Ήρθε η ώρα να τηρήσουμε κάποιους κανόνες που όλα τα ευρωπαϊκά κράτη έχουν αποφασίσει. Το χρωστάμε με το σύμφωνο και έχουμε ήδη φάει και πολλά πρόστιμα, αν δεν κάνω λάθος. Έχει ήδη καθυστερήσει. Μου αρέσει και το κομμάτι της τεκνοθεσίας που ανοίγει. Μου αρέσει που “λυσσάνε” στην εκκλησία και τρώγονται. Αυτά τα ζητήματα δεν χρειάζονται την γνώμη της εκκλησίας ή της γειτονιάς. Υπάρχουν οι νομοθέτες και άνθρωποι που συνυπολογίζουν ανθρώπινα δικαιώματα», είπε αρχικά ο ηθοποιός σχετικά με την ισότητα στον γάμο.

«Το βουλευτικό σώμα λαμβάνει υπόψιν και την εκκλησία και την γνώμη κάποιων ανθρώπων γιατί μπορεί να θέλει να “χαϊδέψει τα αυτιά” των συντηρητικών. Υπάρχουν ομόφυλα ζευγάρια που δεν έχουν κανένα εχέγγυο με το παιδί τους, δεν αναγνωρίζονται και οι δύο. Γελάω με αυτούς που λένε ότι θα χαλάσει η δομή της οικογένειας. Πόσο πιο χαλασμένη μπορεί να είναι μία οικογενειακή δομή και θα έρθουν οι ομόφυλοι άνθρωποι να την αλλάξουν;», είπε συγκεκριμένα ο ηθοποιός.

Κλείνοντας, ο Θανάσης Αλευράς ανέφερε: «Ως Θανάσης, ως οντότητα, δεν το πιστεύω ότι το 2024 κάνουμε κουβέντα για ρατσισμό και ομοφοβία. Είναι πολύ πίσω οι άνθρωποι. Έχουν λυθεί αυτά τα πράγματα. Έχει εξελιχθεί η κοινωνία όμως. Δεν έχουμε ταξιδέψει πολύ ως λαός, δεν ξέρω τι φταίει. Δεν με ενδιαφέρει η δημιουργία οικογένειας. Δεν έχω τέτοιο κάλεσμα για να νιώσω μία τέτοια ολοκλήρωση. Απολαμβάνω τα παιδιά των φίλων μου».
Δες και αυτό!