Τέσσερις ταινίες για να δείτε στο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

02/04/2024
από
Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος επιστρέφει 2 με 10 Απριλίου 2024, με πλούσιο πρόγραμμα σε διάφορες ελληνικές πόλεις. Εμείς σας προείνουμε τέσσερις, κουήρ και μη, ταινίες, που μπορείτε να απολαύσετε στα πλαίσια αυτού. Καλή προβολή! 
Κέρδισε διπλές προσκλήσεις για το Φεστιβάλ Διαγωνισμός

 

Από μια κρυφή σχέση μεταξύ δύο ανδρών και το νέο ξεκίνημα δύο πρώην απατεώνων, μέχρι τον αγώνα της μοναδικής γυναίκας σε ένα τμήμα Μαθηματικών και την πολυτάραχη ζωή μιας μαίας, οι ταινίες διαπραγματεύονται τις πολλαπλές ταυτότητες που κουβαλάμε και την ανάγκη των ανθρώπων να ζουν και όχι απλά να επιβιώνουν.

«Μου υποσχέθηκε τη θάλασσα» – Nadir Moknèche

Στη Rennes, σήμερα. Ο Saïd ζει ακόμα με τους γονείς του. Διατηρεί κρυφό δεσμό με τον Vincent. Σε μία ύστατη προσπάθεια να αποφύγει τη σύγκρουση με την οικογένειά του, δέχεται έναν κανονισμένο γάμο με την Hadjira. Εκείνη, μετά από μια αποτυχημένη ερωτική σχέση και μερικές περιπέτειες με τον νόμο, αρνείται πλέον να υπακούει στις προσταγές της μητέρας της. Παγιδευμένοι από τις οικογένειές τους, ο Saïd και η Hadjira παντρεύονται παρά τη θέλησή τους, για να βρουν ο καθένας τη δική του ελευθερία.

«Ο βασιλιάς του Αλγερίου» – Elias Belkeddar

O Omar, γνωστός με το παρατσούκλι «Omar η Φράουλα» είναι ένας παλιομοδίτικος ληστής. Αναγκασμένος να κρυφτεί στην Αλγερία, επιβιώνει με μικροαπατεωνιές, συνοδευόμενος πάντα από τον πιστό του συνεργάτη, τον Roger. Αφού κάποτε κυριαρχούσαν για δεκαετίες στο γαλλικό εγκληματικό υπόκοσμο, οι δύο ακόλουθοι πρέπει τώρα να συμβιβαστούν με τη νέα τους ζωή, μακριά από την ακολασία και τη βία που σημάδεψαν το παρελθόν τους.

«Το θεώρημα της Μαργαρίτας» – Anna Novion

Το μέλλον της Marguerite, αριστούχας φοιτήτριας του τμήματος Μαθηματικών της περίφημης σχολής ENS, φαίνεται προδιαγεγραμμένο. Μοναδική κοπέλα στο τμήμα της, ολοκληρώνει τη διπλωματική της εργασία την οποία καλείται να υποστηρίξει ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής. Την κρίσιμη ημέρα, ένα απρόσμενο λάθος κλονίζει συθέμελα όλες τις βεβαιότητές της και όλο το οικοδόμημα καταρρέει. Η Marguerite αποφασίζει να αφήσει τα πάντα πίσω της και να ξεκινήσει από την αρχή.

«Η Αρπαγή» – Iris Kaltenbäck

Πώς εκτροχιάστηκε η ζωή της Lydia, μιας νεαρής μαίας αφοσιωμένης στη δουλειά της; Φταίει ο πρόσφατος χωρισμός της, η εγκυμοσύνη της καλύτερης φίλης της Salomé ή η τυχαία συνάντηση με τον Milos, έναν πιθανό νέο έρωτα; Η Lydia παγιδεύεται σε μία αλληλουχία ψεμάτων και η ζωή όλων ανατρέπεται.

Πληροφορίες:

Αίθουσες Προβολών:
Αθήνα : Δαναός, Άστορ, Auditorium Théo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου
Θεσσαλονίκη : Παύλος Ζάννας, Σταύρος Τορνές
Πάτρα : Πάνθεον
Λάρισα : Victoria Cinemas
Χανιά : Αττικόν
Καβάλα : Απόλλων
Καστοριά : Ολύμπιον

Εισιτήρια:
Αθήνα: Γενική είσοδος: 6€ | Παιδικά εργαστήρια: 10€ | Κάρτα 10 εισιτηρίων: 40€ | Κάρτα 5 εισιτηρίων: 25€
Θεσσαλονίκη: Γενική είσοδος: 6€ | Κάρτα 5 εισιτηρίων: 20€
Λάρισα, Πάτρα, Χανιά, Καβάλα, Καστοριά: Γενική είσοδος: 6€ | Ισχύουν προσφορές και μειωμένα εισιτήρια, πληροφορίες στις αντίστοιχες συνεργαζόμενες αίθουσες.

Αναλυτικές πληροφορίες εισιτηρίων, καρτών, προσκλήσεων και προβολών στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ: festivalfilmfrancophone.gr 

Προπώληση εισιτηρίων για τις προβολές στην Αθήνα: 23 Μαρτίου 2024, στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ και στο more.com
Δες και αυτό!