Τέσσερα χρόνια μνήμη, τέσσερα χρόνια χωρίς τον Ζακ!

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στη συγκέντρωση και στη μεγάλη και με παλμό πορεία μνήμης για τον Ζακ Κωστόπουλο/Ζackie Oh, που δολοφονήθηκε πριν τέσσερα χρόνια, μέρα μεσημέρι, στο κέντρο της Αθήνας ως απάντηση στο μίσος.

Zackie Zackie Zackie Zackie Zackie

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, οι διαδηλωτές τίμησαν τη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου, ενώ παράλληλα έδωσαν την υπόσχεση ότι ο αγώνας για δικαιοσύνη δεν έχει τελειώσει.

Zackie Zackie Zackie Zackie Zackie Zackie

Στις 21 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται 4 χρόνια από τότε που ο Ζακ, από τότε που η Zackie δολοφονήθηκε άγρια από ιδιοκτήτες και αστυνομικούς στην οδό Γλάδστωνος μπροστά σε δεκάδες συμπολίτες μας, που δεν έκαναν τίποτα για να σταματήσουν την σφαγή και να αποτρέψουν τη βαρβαρότητα.

Την οργή για την απώλειά του διαδέχτηκε το πένθος, το κοινό μας μοιρασμένο πένθος για την αγάπη που μας στέρησαν. Η οργή μας για την ατιμωρησία, για το ρατσιστικό τους μίσος, για τις προσπάθειες συγκάλυψης, για την σκύλεψη του σώματος και της μνήμης του, κατά τις 17 δικάσιμους που ακολούθησαν την 3χρονη καθυστέρηση της έναρξης της δίκης μόνο θέριεψαν. Η δικαιοσύνη μίλησε. Ώρα είναι να μιλήσουμε και εμείς.

Zackie Zackie Zackie Zackie Zackie Zackie Zackie Zackie Zackie Zackie Zackie Zackie Zackie

 

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο vth@avmag.gr. Cu!