Στοιχεία για το μέγεθος της καταστροφής που έχει συντελεστεί μέχρι σήμερα, την ώρα που πύρινη κόλαση καίει στην Αττική, στην Εύβοια, στη Μεσσηνία, στη Φωκίδα και σε άλλα σημεία της χώρας, δημοσίευσε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (meteo.gr), αποκαλύπτοντας πως οι φετινές καμένες εκτάσεις ξεπερνούν το 180% σε σχέση με τον μέσο όρο των 2008-2020, χωρίς καν να έχουν υπολογιστεί οι εκτάσεις που κάηκαν την Πέμπτη και την Παρασκευή σε Αττική και Εύβοια.

«Οι καμένες εκτάσεις στην Ελλάδα 180% πάνω από τον μέσο όρο της περιόδου 2008-2020» αναφέρεται σε ανάλυση του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, με δεδομένα που άντλησαν από το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφόρησης Δασικών Πυρκαγιών (EFFIS).

Κατά την ανακοίνωση του Αστεροσκοπείου, η επεξεργασία των δεδομένων αποκαλύπτει ότι υπάρχει «μια σημαντική θετική απόκλιση 180% της έκτασης των καμένων εκτάσεων από τον μέσο όρο της περιόδου αναφοράς 2008-2020».

Όπως αναφέρεται, στη βάση δεδομένων δεν έχουν υπολογιστεί ακόμη οι καμένες εκτάσεις μεταξύ 5 και 6 Αυγούστου, και κυρίως της μεγάλης πυρκαγιάς στην Εύβοια που ξεπερνά σε έκταση τα 150.000 στρέμματα σύμφωνα με τις πρώτες δορυφορικές εκτιμήσεις.

Δείτε το βίντεο:

Για #Live ενημέρωση λεπτό προς λεπτό σχετικά με τις πυρκαγιές από το The Press Project κάντε κλικ εδώ.