Μια ισπανική ΛΟΑΤ ομάδα τοποθέτησε μία τεράστια κόκκινη κορδέλα σε διάσημο και ιστορικό Μνημείο της Μαδρίτης για την Παγκόσμια Ημέρα AIDS/HIV.

Τεράστια κόκκινη κορδέλα στη Μαδρίτη για την Παγκόσμια Ημέρα AIDS/HIV
Τεράστια κόκκινη κορδέλα στη Μαδρίτη για την Παγκόσμια Ημέρα AIDS/HIV

Το σύμβολο του αγώνα για τον HIV και AIDS τοποθετήθηκε στο νεοκλασικό Μνημείο Πουέρτα δε Αλκαλά (Puerta de Alcalá, Πύλη της Αλκαλά), που βρίσκεται στην Πλάθα δε λα Ιντεπεντένθια στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, στη Μαδρίτη. Η νεοκλασσική μνημειώδης πύλη λειτουργούσε, όπως οι ρωμαϊκές θριαμβικές αψίδες και σήμερα αποτελεί Μνημείο παγκοσμίου φήμης.

Οι διοργανώτριες/ τές περιγράφουν το εγχείρημα ως:

“ευκαιρία για τους ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο να ενωθούν στον αγώνα για τον HIV, να δείξουν υποστήριξη σε ανθρώπους, που ζουν με τον ιό του HIV και να τιμήσουν εκείνα τα άτομα που έχουν χάσει τη ζωή τους από ασθένειες που σχετίζονται με το AIDS” .

Άνθρωποι απ’ όλον τον κόσμο που θα φτάσουν στην Μαδρίτη σήμερα για να θαυμάσουν το Μνημείο, που το 1774 ο βασιλιάς Κάρολος Γ΄ανέθεσε στον Ιταλό αρχιτέκτονα Φραντσέσκο Σαμπατίνι, θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν κι ένα μήνυμα αλληλεγγύης και αφύπνισης για την Παγκόσμια Ημέρα AIDS/HIV.