Ο ειδικός της ποπ κουλτούρας, David Ferguson, επέστρεψε στο www.gcn.ie για να αξιολογήσει την ταϊβανέζικη supernatural κουήρ κωμωδία: “Marry My Dead Body.”

Αυτό που βρίσκω θαυμάσιο για ορισμένους αφηγητές της Νοτιοανατολικής και Ανατολικής Ασίας είναι η ικανότητά τους να βρίσκουν μερικές εξαιρετικά τρελές ιστορίες, που εξισορροπούνται, γειώνοντας την ιστορία, και κάνοντας τες να λειτουργούν και σε συναισθηματικό επίπεδο. Αυτό είναι ιδιαίτερα καλό, κατά τη γνώμη μου, όσον αφορά την αφήγηση κουήρ ιστοριών.

Έχοντας αυτό κατά νου, με ενδιέφερε ιδιαίτερα η νέα ταϊβανέζικη supernatural κουήρ κωμωδία, “Marry My Dead Body”, η οποία σφετερίζεται τα παραδοσιακά έθιμα του γάμου τελώντας έναν γκέι γάμο με φαντάσματα (ο γκέι γάμος έγινε νόμιμος στην Ταϊβάν, μόλις το 2019, και η πρακτική είναι πραγματική και εξακολουθεί να συμβαίνει σε ορισμένα μέρη του κόσμου!)

Ο Wu Ming-han (Greg Hsu) είναι ένας νεαρός αστυνομικός, που είναι ομοφοβικός απέναντι σε έναν ομοφυλόφιλο ύποπτο, και έναν από τους συναδέλφους του, είναι σεξιστής με τη σύντροφό του (Gingle Wang), και γενικά είναι ανώριμος.

Ο Mao Pan-yu ή Mao Mao (Austin Lin) συζητούσε για τον γάμο με τον σύτνροφό του, πριν από τον μυστηριώδη θάνατό του και η γιαγιά του (Wang Man-Chiao) κανονίζει έναν γάμο φάντασμα, για να εκπληρώσει την επιθυμία του.

Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης ενός υπόπτου, ο Wu Ming-han βρίσκει έναν κόκκινο φάκελο, που υποδηλώνει ότι αυτός είναι, που πρόκειται να παντρευτεί τον Mao Mao. Αρχικά το αρνείται, αλλά μετά από μια ξεκαρδιστική κακή τύχη, συμφωνεί να προχωρήσει στην τελετή.

Αν το όλο θέμα ακούγεται ανόητο, είναι ξεκαρδιστικό, και μάλιστα υπάρχουν κάποια συναισθηματικά μέρη, ειδικά με τη γιαγιά. Το φάντασμα του Mao Mao εμφανίζεται τη νύχτα του γάμου, κάτι που τρομάζει τον Wu Ming-han, ο οποίος συμφωνεί τελικά να εκπληρώσει τις ετοιμοθάνατες επιθυμίες του φαντάσματος, ώστε να μπορέσει να μετενσαρκωθεί και να τον αφήσει ήσυχο.

Το συναισθηματικό βάθος της ιστορίας προέρχεται από τη σχέση του Mao Mao με τη γιαγιά, η οποία είναι πολύ υποστηρικτική και ενθουσιώδης σύμμαχος, με τον πατέρα του (Tsung-Hua Tou) και με τον σύντροφό του (Aaron Yan), με τους οποίους έχει άλυτα ζητήματα.

Το κοινό μπορεί να νιώσει θυμό με την ομοφοβική στάση του Wu Min-han, αλλά τον κοροϊδεύουν γι’ αυτό, υποφέρει εξαιτίας αυτού, και τελικά μαθαίνει το λάθος του τρόπου του.

Και οι δύο πρωταγωνιστές κάνουν εξαιρετική δουλειά στους ρόλους τους. Μου άρεσε ιδιαίτερα ο Greg Hsu, που κατέλαβε πραγματικά το συναισθηματικό βάθος του Mao Maο. Η γιαγιά του Wang Man-Chiao προσφέρει κάποια αναγκαία κωμική ανακούφιση και ο Tsung-Hua Tou, ως ο πατέρας του Mao Mao… λοιπόν, θα αφήσω κάποια πράγματα, χωρίς να πω τίποτα, γιατί είναι υπέροχος στον ρόλο.

Συνολικά, βρήκα ότι το “Marry My Dead Body” είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι που μερικές φορές έφερε δάκρυα στα μάτια μου.

Δείτε το τρέιλερ: