Τα τρανσφοβικά σχόλια του Γρηγόρη Γκουντάρα για το Bambie Thug

13/05/2024
από
Σε έντονα τρανσφοβικά σχόλια προχώρησε ο δημοσιογράφος Γρηγόρης Γκουντάρας, κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Super Κατερίνα», με αφορμή το Bambie Thug, που εκπροσώπησε την Ιρλανδία στη Eurovision.

Μετά την αναπαραγωγή των δηλώσεων του Bambie Thug, σχετικά με την EBU, ο Γρηγόρης Γκουντάρας δήλωσε ότι ένιωσα άβολα που έπρεπε να εξηγήσει στους γιους του «τι γίνεται και γιατί είναι το, τι, τα», κάνοντας παράλληλα misgendering.

«Στη δήλωσή της εμείς είμαστε η Eurovision, ποιοι είμαστε οι εμείς;», είπε αρχικά ο δημοσιογράφος.

«Εμένα αυτά δεν μου αρέσουν και όλο αυτό το στιλάκι, που βγήκε ο Bambie, το Bambie, ξέρω εγώ, έχω μπερδευτεί. Δηλαδή και με τα παιδιά μου αισθάνθηκα άβολα γιατί νόμιζα ότι ήταν ένα οικογενειακό πρόγραμμα. Ήμουν σε εξαιρετικά δύσκολη και άβολη θέση να εξηγήσω στους γιους μου τι γίνεται και γιατί είναι “το”, “τι”, “τα”. Νομίζω αν με ακούν κι άλλοι γονείς, γιατί εγώ είχα μάθει και εγώ από παιδάκι ότι βλέπουμε Eurovision για να δούμε τα τραγούδια», συμπλήρωσε ο Γρηγόρης Γκουντάρας.

Ως απάντηση, ο Νίκος Μουρατίδης, καλεσμένος στην εκπομπή, του είπε ότι «οι σύγχρονοι γονείς θα πρέπει να εκπαιδευτούν για να μάθουν να δίνουν απαντήσεις στα παιδιά τους. Τα πράγματα αλλάζουν».

Η εκπομπή συνέχισε στο ίδιο τρανσφοβικό κλίμα, με τον Γιάννη Πουλόπουλο να κάνει λόγο για «τρανσέξουαλ», αναφερόμενος στη συμμετοχή της Dana International το 1998.
Δες και αυτό!