Το δημοφιλές κατάστημα των ΗΠΑ αφαίρεσε αρκετά εμπορευμάτων με LGBTQ+ και Pride θεματική πριν από τον μήνα Pride, αφού το προσωπικό υπέστη βίαιες συγκρούσεις.

Τα Target, αφαίρεσαν πολλά είδη από τα καταστήματά τους, αφού το προσωπικό αντιμετώπισε απειλές και βίαιες αντιπαραθέσεις από πελάτες για τα εμπορεύματα με θέμα το Pride.

Η εταιρεία έκανε μια δήλωση εξηγώντας: «Από την παρουσίαση της φετινής συλλογής, αντιμετωπίσαμε απειλές που επηρεάζουν την αίσθηση ασφάλειας και ευεξίας των μελών της ομάδας μας κατά την εργασία τους. Δεδομένων αυτών των ασταθών συνθηκών, κάνουμε προσαρμογές στα σχέδιά μας, συμπεριλαμβανομένης της αφαίρεσης στοιχείων που βρέθηκαν στο επίκεντρο της πιο σοβαρής συγκρουσιακής συμπεριφοράς».

Η συλλογή Pride περιλαμβάνει πάνω από 2.000 αντικείμενα με τα πάντα, από εικόνες του ουράνιου τόξου και μπλουζάκια «love is love» μέχρι παιδικά βιβλία.

Αν και τα Target δεν έχουν αναφέρει ποια είδη έχουν αφαιρεθεί από τα καταστήματα και τον ιστότοπό τους στις ΗΠΑ, τα κομμάτια που πυροδότησαν τη μεγαλύτερη διαμάχη από ακροδεξιούς πελάτες περιλαμβάνουν μαγιό, που επιβεβαιώνουν το φύλο για ενήλικες γυναίκες. Η εταιρεία έχει καταρρίψει ψευδείς ισχυρισμούς, ότι τα  trans-inclusive μαγιό διατέθηκαν στο εμπόριο σε παιδιά.

Στο Twitter, το hashtag #BoycottTarget περιείχε βίντεο από συντηρητικούς πελάτες που διαμαρτύρονταν για τη συλλογή Pride, απειλώντας υπαλλήλους.

Οι ακροδεξιοί πελάτες επέκριναν επίσης τα Target για τη συνεργασία με την Abprallen, μια εταιρεία σχεδιασμού με έδρα το Λονδίνο, την οποία οι συντηρητικές φωνές αποκαλούν «Σατανική» επειδή πωλούν το σήμα «Ο Σατανάς σέβεται τις αντωνυμίες». Αν και αυτό το σήμα δεν αποτελούσε μέρος της συλλογής των Target, το κατάστημα των ΗΠΑ πουλούσε άλλα είδη της Abprallen, συμπεριλαμβανομένης μιας τσάντας που έγραφε «πολύ queer για να είναι εδώ» και ενός άλλου αντικειμένου που έλεγε «θεραπεύστε την τρανσφοβία, όχι τα τρανς άτομα».

Ο τρανς σχεδιαστής πίσω από το brand, Erik Carnell, έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πιστεύει στον Σατανά. Στη σελίδα του στο Instagram, ο Carnell προέτρεψε τους ανθρώπους να απεμπλακούν από την όλη κατάσταση των Target και αντ’ αυτού να εμφανιστούν στην κοινότητα και να υποστηρίξουν τους τοπικούς LGBTQ+ δημιουργούς .

Ο Διευθύνων Σύμβουλος των Target, Brian Cornell, αρχικά υπερασπίστηκε τη συλλογή Pride, λέγοντας: «Νομίζω ότι αυτές είναι απλώς καλές επιχειρηματικές αποφάσεις και είναι το σωστό για την κοινωνία και είναι σπουδαίο πράγμα για την επωνυμία μας», αλλά η εταιρεία αποφάσισε τελικά να αφαιρέσει ορισμένα αντικείμενα. 

Δυστυχώς, σε ορισμένες πολιτείες, τα Target μεταφέρουν όλα τα εμπορεύματα του μήνα Pride στο πίσω μέρος των καταστημάτων.