Τα πρώτα ανοιχτά non-binary άτομα που κερδίζουν βραβείο Tony

13/06/2023
από
Το Alex Newell και το J. Harrison Ghee έγραψαν ΛΟΑΤΚΙ+ ιστορία στα φετινά βραβεία Tony, και γίνονται τα πρώτα non-binary άτομα που κερδίζουν αυτό το βραβείο.

Στις 11 Ιουνίου, η πρωταγωνίστρια του West Side Story, Ariana DeBose, ανέβηκε στη σκηνή του United Palace της Νέας Υόρκης για να παρουσιάσει τα 76α ετήσια βραβεία Tony – στα οποία εμφανίστηκαν η Jessica Chastain, η Sara Bareilles, ο Josh Groban, η Stephanie Hsu και άλλοι.

Ενώ η βραδιά ήταν γεμάτη από εντυπωσιακές ερμηνείες από τους συντελεστές ταινιών, παρουσίασε επίσης στιγμές που έγραψαν ιστορία από αστέρες του Μπρόντγουεϊ, όπως το Ghee και το Newell – τα οποία έγιναν τα πρώτα ανοιχτά non-binary ταλέντα που κέρδισαν βραβεία υποκριτικής στα βραβεία Τόνι.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, το Newell κέρδισε το βραβείο «Καλύτερης ερμηνείας από ηθοποιό σε πρωταγωνιστικό ρόλο σε μιούζικαλ» για την ερμηνεία του ως Lulu, της αποσταγματοποιού ουίσκι στο Shucked the Musical.

«Το ήθελα αυτό σε όλη μου τη ζωή. Μαμά, σ’ αγαπώ. Σ’ ευχαριστώ που μ’ αγαπάς άνευ όρων, σ’ ευχαριστώ που μου έμαθες τι σημαίνει δύναμη», αναφώνησε με δάκρυα στα μάτια το Newell κατά τη διάρκεια του ευχαριστήριου λόγου του.

«Σε όλο το κτίριο μου και στο καστ και το συνεργείο του Shucked, είστε ο βράχος μου. Σας αγαπώ όλους. Σας ευχαριστώ που με είδατε στο Μπρόντγουεϊ. Δεν θα έπρεπε να βρίσκομαι εδώ πάνω ως ένα κουήρ, non-binary, χοντρό, μαύρο, μικρό μωρό από τη Μασαχουσέτη.

«Και σε όποιο νομίζει ότι δεν μπορεί να το κάνει, θα το κοιτάξω κατάματα και θα του πω ότι μπορεί να κάνει οτιδήποτε βάλει στο μυαλό του».

Λίγο μετά τη μνημειώδη νίκη της πρωταγωνίστριας του Glee, το Ghee έγραψε και πάλι ΛΟΑΤΚΙ+ ιστορία όταν κέρδισε το βραβείο «Καλύτερης ερμηνείας από ηθοποιό σε πρωταγωνιστικό ρόλο σε μιούζικαλ» για την ερμηνεία του ως Jerry/Daphne στο Some Like It Hot.

Όπως και το Newell, το άτομο που πρωταγωνιστεί στο Raising Dion ξεκίνησε την ομιλία του με λόγια καρδιάς για τη μητέρα του.

«Η μητέρα μου με μεγάλωσε για να καταλάβω ότι τα δώρα που μου έδωσε ο Θεός δεν αφορούσαν εμένα. Να τα χρησιμοποιώ για να είμαι αποτελεσματικό στον κόσμο. Για να βοηθήσω στο ταξίδι κάποιου άλλου. Γι’ αυτό σε ευχαριστώ που με δίδαξες πώς να ζω, πώς να αγαπώ, πώς να δίνω», είπε.

Προς το τέλος της ομιλίας του, το Ghee αφιέρωσαν με δάκρυα το βραβείο του σε «κάθε τρανς, non-binary, gender non-conforming άτομο- που του είπαν ότι δεν μπορεί να φαίνεται».

Λίγο μετά τις πρωτοποριακές νίκες του Ghee και του Newell, οι θαυμαστές έδειξαν τον ενθουσιασμό τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να επαινέσουν τα δύο ταλέντα.

«Το Alex Newell και το J. Harrison Ghee γράφουν ιστορία ως τα ανοιχτά non-binary άτομα που είναι υποψήφια και κερδίζουν βραβεία Tony!!!!!!!!!!! Happy Pride».
Δες και αυτό!